Un caine turbat a bagat in spital un copil de 6 ani

0
593

Medicii veterinari din Ialomita fac din ce in ce mai greu fata cazurilor de rabie care s-au inmultit in ultima vreme in tot judetul.

Un comandament instituit de urgenta in comuna Balaciu aduna de pe strazi cainii si pisicile fara stapan, animalele urmand a fi ucise si predate societatii de incinerare animale. Masura a fost luata dupa ce un baietel de 6 ani a fost muscat pe strada de un maidanez care s-a dovedit a avea rabie. Micutul a fost internat de urgenta la Institutul „Matei Bals” din Capitala pentru a nu fi afectat de turbarea cainelui.

Rabia provoaca moartea

Copilul muscat de cainele turbat este doar un caz din cele 20 inregistrate in ultimele doua luni in judet, veterinarii avertizand populatia sa fie atenta si sa asigure gospodariile pentru a nu permite vulpilor, vinovatele principale pentru raspandirea bolii, sa intre in contact cu animalele domestice. Si animalele de casa care obisnuiesc sa-si faca veacul pe strazi ori in apropierea gropilor de gunoi de la marginea localitatilor se pot imbolnavi usor odata ce intra in contact cu vulpile cu rabie.

O pisica bolnava care a muscat si zgariat trei persoane in localitatea Ciocarlia, o alta pisica ce i-a provocat mai multe rani unui copil in satul Patru Frati si un dihor care a muscat un adult in satul Crasani completeaza bilantul cazurilor in care oamenii au avut de suferit de pe urma animalelor bolnave.

„Rabia este o boala foarte grava si, din pacate, literatura de specialitate nu retine cazuri de imbolnavire la om care s-au putut trata. De aceea, oamenii trebuie sa fie atenti si sa anunte imediat daca vad vulpi moarte ori sesizeaza comportamente ciudate la animalele din curte”, avertizeaza doctorul Mihai Puia, seful Directiei Sanitar Veterinare Ialomita.

65 de caini omorati la Amara

Patru vulpi turbate aparute in zona gospodariilor din orasul Amara au creat panica in randul populatiei. La solicitarea veterinarilor s-a instituit un comandament local de combatere a bolii care si-a intrat rapid in rol capturand toate animalele de casa gasite pe strazi. Cainii si pisicile fara stapan au fost omorati si predati societatii Protan, cea care incinereaza hoiturile animale. Intr-o luna au fost prinsi 65 de maidanezi.

In paralel, in gospodariile unde au patruns animale bolnave de rabie au fost vaccinate toate orataniile, animalele fiind monitorizate pentru a nu raspandi boala turbarii.

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.