Mars impotriva gradinilor art nouveau

0
376

Peste 150 de oradeni au organizat un mars de protest miercuri seara, in Piata Unirii, fata de decizia Primariei Oradea de a defrisa pomii din fata Bisericii cu Luna, din centru, si de a amenaja in locul lor gradini in stil art nouveau.

Protestatarii au marsaluit in tacere avand in maini lumanari aprinse. In plus, ei au purtat pancarte pe care au scris mesaje precum „Vrem copaci, vrem oxigen!” sau „Si copiii nostri au nevoie de oxigen”.

Oradenii s-au strans in centru in urma unei invitatii anonime, venita prin mesageria electronica. „Au taiat copaci de 30-40 de ani care nu trebuiau taiati si in locul lor au pus plante de marimi mici care nu ofera oxigenul pe care-l ofereau copacii”, a spus un protestatar.

Costurile reamenajarii, suportate de Prima ria Oradea, se ridica la 900.000 de lei. Desi municipalitatea a promis ca va organiza o dezbatere publica pe tema necesitatii reamenaja rii centrului, primarul Mihai Groza a declarat ieri ca aceasta dezbatere va fi organizata abia dupa ce va fi gata prima alveola. „Nu este nevoie de dezbatere publica, proiectul a fost votat de consilierii locali”, a spus edilul. Chiar in timpul protestului de miercuri seara, muncitorii lucrau la amenajarea gradinii, in conditiile in care Garda de Mediu a dispus incetarea lucrarilor. Acest demers a fost declansat si de protestul, de vinerea trecuta, al ecologistilor oradeni.

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.