Baconschi: Mersul pe bicicleta este un mijloc de a ne reumaniza, de a ne privi in ochi.

  0
  397
  Baconschi: Mersul pe bicicletă este un mijloc de a ne reumaniza, de a ne privi în ochi.
  Baconschi: Mersul pe bicicleta este un mijloc de a ne reumaniza, de a ne privi in ochi.

  Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, miercuri, ca sprijina inmultirea numarului de piste pentru biciclisti, el apreciind ca bicicleta este nu doar un mijloc ieftin si curat de transport, ci si „un mijloc de a ne reumaniza, de a ne privi in ochi, de a trai intr-un ritm mai omenesc”.

  Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, miercuri, ca sprijina inmultirea numarului de piste pentru biciclisti, el apreciind ca bicicleta este nu doar un mijloc ieftin si curat de transport, ci si „un mijloc de a ne reumaniza, de a ne privi in ochi, de a trai intr-un ritm mai omenesc”.

  „Traim intr-un oras incarcat de poluare si de poluare sufleteasca de multe ori, de incrancenare, de proasta vecinatate. Cred ca bicicleta este nu doar nu sport, nu doar un mijloc ieftin si curat de transport, dar si un mijloc de a ne reumaniza, de a ne privi in ochi, de a trai intr-un ritm mai omenesc, de a scapa putin de frenezia claxoanelor si a gazelor de esapament”, a spus Baconschi, la evenimentul de lansare a unui centru de inchiriere de biciclete Cicloteque, in Parcul Titan.

  El a povestit ca a trait de-a lungul timpului in mai multe orase europene – capitale sau nu – in care „bicicleta este suverana”.

  „Bicicleta este un aliat, un prieten al tuturor celor care vor sa faca miscare si, in acelasi timp, sa fie in miscare in directia buna, spre un oras agreabil, placut, respirabil si mai curat. Ma alatur nu doar manifestarii, ci si manifestului vostru pentru un transport ecologic, sanatos, care, in plus, asa cum se poate vedea, nu este deloc incompatibil cu eleganta. Trebuie sa obtinem impreuna marirea numarului de piste ciclabile in toata tara, nu doar in Bucuresti si puteti conta pe sprijinul meu”, a declarat seful diplomatiei romane, care a facut un tur demonstrativ de bicicleta, imbracat in costum.

  Teodor Baconschi a spus ca, de cate ori are timp in weekend, merge cu bicicleta prin parcul Herastrau si recomanda tuturor sa aleaga „acest mijloc alternativ de locomotie”.

  „Bicicleta nu este doar un mijloc de agrement, ci este si un mijloc curat de transport urban, prin care facem un bine orasului in care traim”, a subliniat ministrul Baconschi, la evenimentul din Parcul Titan.
  Un nou centru de inchiriere de biciclete a fost inaugurat in Parcul Titan, cu o prezentare de moda, manechinele defiland pe bicicletele Cicloteque in tinute oferite de Rhea Costa. Ministrul a facut un tur demonstrativ de bicicleta.

  Baconschi: Am absolvit un liceu bun, nu am copiat la bac si am un doctorat la Sorbona

  Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a spus, miercuri, ca nu-si mai aminteste ce nota a obtinut la bacalaureat si nici daca a dat examenul la doua sau la trei materii, dar garanteaza faptul ca nu a copiat.

  „Am absolvit un liceu bucurestean bun, actuala Scoala Centrala. Avea o garnitura de profesori excelenta si eram pe profil de filologie-istorie. Toti cei din clasa mea au intrat, cu doua exceptii, la universitate, din prima incercare. Mi-as dori ca cel putin toate liceele din tara sa fie la nivelul Scolii Centrale de atunci”, a spus Baconschi.

  Intrebat ce nota a obtinut la bacalaureat, ministrul a marturisit ca nu isi mai aminteste, dar a adaugat ca in mod sigur nu a copiat. „Nu mai tin minte, sincer, (nota de la bacalaureat, n.red.) dar, in orice caz, nu am copiat”, a spus el.

  „Cred ca erau doua sau trei probe. In orice caz, faptul ca ulterior am reusit sa obtin si un doctorat la Sorbona arata ca pregatirea de baza din tara nu era chiar atat de slaba”, a mai spus ministrul.
  Teodor Baconschi a apreciat ca este o chestiune in interes national oprirea unor practici precum frauda si copiatul la bacalaureat.

  „Cred ca este in interes national sa oprim aceste practici, chiar daca oprirea lor este dureroasa pe moment si sa nu mai incurajam nici frauda, copiatul, impostura intelectuala, pentru ca in acest fel aruncam in universitati niste viitori studenti incapabili sa stapaneasca niste cunostinte de baza, fara o cultura generala solida si care nu vor putea deveni specialisti competenti in domeniile de care economia noastra are nevoie”, a continuat ministrul.

  El a fost intrebat si daca rezultatele la bacalaureat afecteaza Romania pe plan extern. „Cred ca pe plan extern va fi apreciata vointa politica a acestui guvern de a nu incuraja frauda, necinstea ori toate aceste forme de falsificare a unor rezultate si de mistificare a competitiei normale care trebuie sa existe si pe piata scolara. Poate ca frana a fost brusca si multa lume a fost zguduita, dar cred ca e un bun inceput pentru altceva mai bun”, a spus Baconschi.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.