Panouri solare in locul fostei gropi de gunoi a Timisoarei

Panouri solare in locul fostei gropi de gunoi a Timisoarei
Circa 6 milioane de euro. Atat va costa inchiderea gropii de gunoi de la Parta-Sag, majoritatea banilor urmand sa fie acordati de Uniunea Europeana. Un consilier judetean crede ca dupa inchiderea fostei gropi de gunoi a municipiului Timisoara pe acel amplasament s-ar putea ridica un parc de panouri solare.
Alesul judetean Viorel Sasca (PNTCD), presedintele Comisiei economice a Consiliului Judetean Timis, a vizitat, recent, o fosta groapa de gunoi ecologica din Germania. Inchisa in prezent, in locul deponeului autoritatile germane au construit un parc de panouri solare.
Sasca este de parere ca ideea ar putea fi importata si in Timis, unde se asteapta aprobarea Uniunii Europene pentru inchiderea gropii de gunoi de la Parta-Sag. In locul acesteia, considera consilierul judetean, s-ar putea ridica un parc de celule fotovoltaice care sa asigure necesarul de energie din zona.
Inchiderea gropii de gunoi si ecologizarea zonei vor costa circa 6 milioane de euro, bani proveniti, in majoritate, din fonduri europene. Proiectul de realizare a parcului energetic va fi facut, spera Viorel Sasca, cu ajutorul consultantilor germani.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente