Baia Mare: Municipiul Baia Mare sustine campania Ora Pamantului

Baia Mare: Municipiul Baia Mare sustine campania Ora Pamantului
Baia Mare: Municipiul Baia Mare sustine campania Ora Pamantului

Municipiul Baia Mare participa si in acest an la cea mai mare actiune voluntara de mediu din istorie, Earth Hour. Astfel, sambata, 23 martie 2013, intre orele 20.30 si 21.30, iluminatul public va fi sistat in Parcul Regina Maria si pe Campul Tineretului, urmand sa fie reluat imediat dupa finalizarea manifestului.

Administratia Publica Locala a Municipiului Baia Mare sustine toate demersurile organizatiilor guvernamentale, neguvernamentale si ale societatii civile, care vizeaza protectia mediului. De Ora Pamantului, cetateni, institutii si companii din peste 6.500 de orase de pe tot globul se vor uni pentru a stinge luminile pret de o ora. Pe aceasta cale, baimarenii sunt invitati sa participe intr-un numar cat de mare la aceasta actiune. Pe langa impactul pozitiv pe care manifestul il inregistreaza an de an, actiunea reprezinta si un puternic mesaj prin care oamenii sunt indemnati sa isi schimbe stilul de viata, sa reduca impactul negativ asupra mediului, pentru binele planetei care ne sustine viata.

„Municipiul Baia Mare s-a alaturat si in acest an acestui amplu manifest pro – mediu inconjurator. Deoarece nu ne dorim sa provocam un deranj public, nici sa punem in pericol integritatea fizica a cetatenilor, in acest an am decis sa intrerupem iluminatul stradal in Parcul Regina Maria si pe Campul Tineretului, deoarece vorbim de doua zone care in acest interval orar nu sunt intens tranzitate. Este un gest simbolic, daca ne referim la stingerea luminilor pentru o ora, dar mesajul este cu atat mai puternic. Trebuie sa invatam atat noi adultii, dar mai ales generatiile tinere, sa gestionam eficient resursele, fara a face excese. Pe langa eficienta financiara, ne vom asigura de protejarea si sanatatea mediului, de care depindem cu totii in egala masura ”, declara primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente