Balet pe biciclete la Festivalul European al Spectacolului de la Timisoara

  0
  329
  Balet pe biciclete la Festivalul European al Spectacolului de la Timisoara
  Balet pe biciclete la Festivalul European al Spectacolului de la Timisoara

  Au facut balet rock pe doua roti, au stat in cap pe saua bicicletei si au jucat idile din goana velocipedului. Cinci tineri dansatori ai companiei Bycicle Ballet din Marea Britanie au deschis, duminica dupa-amiaza, sectiunea Opein Air a Festivalului European al Spectacolului la Timisoara.

  In Timisoara, unde miscarea „Verde pentru biciclete” face furori, un spectacol de balet pe doua roti merge ca uns. Spectacolul celor cinci englezi invitati de Teatrul National Timisoara in FEST-FDR 2011 pedaleaza pe teme cotidiene, urbane, intr-o serie de povestioare jucause, unele comice, dulci sau induiosatoare, toate pline de imaginatie… acrobatica, dansate in parcarea Shopping Center Bega, pe ritmuri rock, clasice sau pop, intr-un mixaj conceput de Ollie Aylmer, pe o coregrafie semnata Janine Fletcher.
  Spectacolul „The Dance of Cycling” a dat verde sectiunii Open air care continua joi, 12 mai, de la ora 22.00, pe platoul din fata Teatrului National Timisoara, cu spectacolul „The Time of Mothers” al Teatrului Osmego Dnia (Teatrului Zilei a Opta) din Polonia. Fondatorii trupei poloneze sunt adevarate legende ale disidentei in tara lor: Teatrul le-a fost inchis in urma Legii martiale, actorii persecutati de regimul comunist au jucat in biserici, trupa a ajuns sa functioneze in exil in Italia si s-a intors in Polonia in 1990, unde continua sa joace dedicandu-se libertatii artistice si de exprimare.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.