Delta Dunarii prezenta prin imagini in Austria

0
447
Romania poate pierde 9 miliarde de euro fara o gestionare adecvata a ariilor protejate
Delta Dunarii prezenta prin imagini in Austria

Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (A.R.B.D.D.) implementeaza proiectul DANUBEPARKS – Reteaua de arii protejate dunarene – Dezvoltarea si implementarea strategiilor transnationale pentru conservarea patrimoniului natural al Dunarii, care este finantat din fonduri comunitare prin Programul de Cooperare Transnationala Sud – Estul Europei 2007-2013.

In cadrul evenimentelor culturale organizate de Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii se inscrie si evenimentul „Anul Romaniei” ce se desfasoara la Orth- Austria, Parcul National Donau Auen, in perioada 1 mai – 15 noiembrie 2011.

In deschiderea acestui eveniment, ARBDD a organizat o expozitie de fotografii intitulata „Danube Delta – Images from the youngest land of the old Europe”. Pentru a alege cele mai reusite fotografii realizate in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii a fost lansat, in cursul lunii februarie, un concurs adresat tuturor iubitorilor de natura care au surprins frumusetea si specificul acestei zone. Astfel, din 45 de imagini inscrise in competitie au fost selectate cele mai bune 23 realizate de opt fotografi: Mihai Baciu, Dan Bandacu, Iliuta Goean, Alex Ifrim, Helmut Ignat, Valeriu Leonov, Daniel Petrescu, Petre Solca. Fotografiile surprind in detaliu frumusetea inegalabila a Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, avand fiecare o istorie proprie si o semnificatie deosebita pentru fotografi.

In data de 1 mai 2011 a avut loc la Orth in Austria, vernisajul expozitiei de fotografii, gazduita de catre partenerii coordonatori de proiect, Parcul National Donau Auen, in Castelul Orth, locatie unde se afla si Centrul de vizita al Parcului National Donau Auen. De asemenea, in cadrul expozitiei, au fost expuse tablouri cu pasari din lemn realizate de artistul plastic din Tulcea, domnul Toader Gheorghe.

La vernisajul expozitiei au participat oficialitati din Austria: Domnul Johann Mayer, Primarul localitatii Orth an der Donau, Domnul Carl Manzano, directorul Parcului National Donau Auen, Doamna Silvia Davidoiu, Ambasador al Romaniei in Austria, Domnul Herbert Nowohradsky, membru in Parlamentul Austriei Inferioare, Doamna Ursula Grabner, coordonator departament comunicare in cadrul Parcului National Donau Auen, si din partea Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii: Doamna Alina Codreanu. Au fost prezenti si alti vizitatori ai Castelului Orth care au participat la evenimentul local organizat cu ocazia Zilei Familiei.

Expozitia de fotografii este deschisa publicului din Austria in perioada 1 mai – 15 noiembrie 2011. Evenimentul „Anul Romaniei” va mai include si organizarea in data de 4 septembrie 2011, a unui festival danubian romanesc ce va cuprinde programe de muzica si dans folcloric, ateliere de mestesuguri traditionale – sculpturi in lemn realizate de mesteri artizanali locali, impletituri din papura, precum si realizarea unei expozitii gastronomice cu specific deltaic.

Informatii suplimentare privind proiectul DANUBEPARKS

Proiectul DANUBEPARKS- Reteaua de Arii Protejate Dunarene – Dezvoltarea si Implementarea de Strategii Transnationale pentru Conservarea Patrimoniului Natural al Dunarii se implementeaza de catre ARBDD in perioada 1.03.2009 – 29.02.2012.

Partenerul lider este Nationalpark Donau-Auen GmbH, din Austria, ARBDD fiind singurul partener din Romania alaturi de alti parteneri din: Slovacia, Bulgaria, Ungaria, Croatia, Serbia, Germania.

Relatii suplimentare se gasesc pe pagina web a proiectului: www.danubeparks.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.