Cartierul Tineretului se transforma in parc fotovoltaic

0
400
În Bistriţa-Năsăud, se vor construi 20 de parcuri fotovoltaice şi 35 de microhidrocentrale
Clujul va avea cel mai mare parc fotovoltaic din tara

In sedinta de Consiliul local de marti, se va propune un proiect de hotarare privind reglementarea unor aspecte legate de reconversia proiectului imobiliar Cartierul Tineretului in cel mai mare parc fotovoltaic din Romania. Elementul principal se refera la ceea ce Primaria va primi in urma punerii in functiune a acestui parc.
Obligatia de predare a locuintelor va fi transformata in energie electrica care va fi folosita pentru a alimentarea sistemului de iluminat public din oras si alte unitati din subordinea primariei, precum Spitalul Municipal. Obligatia totala catre municipalitate se constituie in 30% din energia produsa timp de 49 de ani, dar nu mai putin de un total 170.000 MWh (3.500 de MWh pe an).
Este echivalentul a 17.850.000 de euro, la un pret al energiei electrice de 105 euro/MWh. De asemenea, se va incheia un contract de garantie pentru cazul in care se va depasi termenul de 24 de luni pentru intrarea in functiune a parcului de la adoptarea hotararii. Garantie asupra partilor sociale ale societatii mixte.
„Cred ca este bine sa avem la Cluj-Napoca un parc fotovoltaic si pentru ca, dupa cum stiti, la nivelul Uniunii Europene, prin Agenda 2020, s-a stabilit obiectivul ca 20% din energia folosita sa provina din surse regenerabile”, a precizat primarul Sorin Apostu.
Din cele 203 hectare, aproximativ 5,1 hectare raman cu destinatia de ansamblu de locuinte, respectiv zona care este actual reglementata urbanistic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.