Balta Mica a Brailei, un loc unde linistea este tulburata doar de zborul egretelor

  0
  472

  La o aruncatura de bat de oras, sunt salbe de insule, ostroave, garle, iezere sau lacuri. La cativa kilometri de zgomot infernal, e liniste, vegetatie luxurianta, paduri de salcami si intinderi mari de nuferi care se deschid la un strop de soare. Si pasari, multe pasari. Nu este Delta Dunarii, ci o copie fidela a ei, Balta Mica a Brailei.
  balta mica a brailei
  Balta Mica a Brailei se afla la doar patru kilometri de oras. Cu vaporul sau salupa, calatorul ajunge in inima naturii in doar cateva minute.

  Balta Mica a Brailei se intinde pe 160 de km patrati. Jumatate e numai apa. Linistea care domneste peste acest tinut este tulburata doar de zborul egretelor sau de tipetele cormoranilor lacomi de peste. Peste 200 de specii de pasari isi impart un taram de poveste.

  Vulturul codalb este cea mai mare specie de acvila din Europa si a patra ca marime din lume. In Balta Mica a Brailei au fost gasite trei cuiburi ale vulturului codalb, insa putini au fost cei care au vazut pasarile de aproape.

  Turistii asculta cu nesat si legenda lui Terente, celebrul bandit care a trait in zona Brailei. Amant focos si extrem de viril, se spune ca Terente a iubit sute de femei. Dar a avut si alte pacate. A omorat oameni, a scapat de doua ori din puscarie, prada vasele pline de marfuri care veneau pe Dunare si ani, de-a randul, cand se ascundea oamenii legii, fugea in Balta Mica a Brailei.

  In Balta Mica sunt sapte trasee marcate. Pentru ca aria este protejata, in fiecare zi pot veni doar 25 de turisti in acest coltisor de delta.

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.