BANCA MONDIALA: BIOCOMBUSTIBILII AU CAUZAT CRESTEREA PRETURILOR ALIMENTELOR LA NIVEL GLOBAL CU 75%

Biocombustibilii au cauzat majorarea preturilor alimentelor la nivel mondial cu 75%. Cel putin asa se arata intr-un raport nepublicat al Bancii Mondiale, potrivit The Guardian. Cotidianul a aratat ca raportul a fost finalizat din luna aprilie, dar nu a fost publicat pentru a evita sa puna intr-o situatie delicata guvernul SUA, care a pretins ca biocombustibilii au condus la majorarea preturilor la alimente cu doar 3%.

Potrivit jurnalistilor de la The Guardian, raportul Bancii Mondiale nu a fost publicat pentru a nu pune intr-o situatie delicata guvernul Statelor Unite care a pretins ca biocombustibilii au condus la majorarea preturilor alimentelor cu doar 3%. In opinia specialistilor de la Banca Mondiala stimulentele Europei si ale Statelor Unite pentru utilizarea pe scara larga a biocombustibililor au sustinut cel mai mult avansul preturilor alimentelor.

Uniunea Europeana a discutat despre utilizarea biocombustibililor pentru 10% din totalul combustibililor din sectorul transporturilor pana in 2020. Masura face parte din programul de majorarea a utilizarii energiei regenerabile. Bioetanolul este produs din cereale, iar combustibilul biodiesel poate fi obtinut din produse precum rapita si floarea soarelui, fiind utilizat la motoarele Diesel.

Biocombustibilul poate fi amestecat in proportii diferite cu motorina, pentru a crea un amestec care se utilizeaza drept carburant. Biodieselul reduce cu aproape 90% emisiile de dioxid de carbon si cu 98% pe cele de sulf. Statele Unite sunt liderul acestei industrii, pe locul imediat urmator aflandu-se Brazilia.

Sursa: Antena 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *