Bani europeni pentru satele romanesti

Cinci judete vor beneficia de fonduri UE pentru refacerea localitatilor afectate de inundatii. Romania ar putea primi 11,8 milioane de euro de la Comisia Europeana pentru diminuarea pagubelor provocate de inundatiile din 2008.
calamitati
Autoritatile romane au solicitat in octombrie 2008 un sprijin comunitar prin Fondul de Solidaritate (FS), potrivit unui amendament adus proiectului de buget comunitar pentru 2009.

Romania a cerut atunci sprijin, dupa ce o mare parte a tarii a fost afectata in iulie 2008 de inundatii puternice care au produs pagube directe de 471,4 milioane de euro.

Potrivit amendamentului, banii vor merge catre cinci judete din nordul si nord-estul Romaniei: Maramures, Suceava, Botosani, Neamt si Iasi, care au o populatie totala de 3 milioane de locuitori.

“Autoritatile romane au prezentat probe demonstrand repercusiunile grave si de durata asupra infrastructurii de baza, agriculturii, padurilor, septelului si locuintelor private din aceste judete.

Inundatiile au afectat 39.214 hectare de teren agricol si 240 hectare de paduri. De asemenea, 1.949 km de drumuri au fost inun-date, iar 2.000 de poduri, 87,6 km de maluri si baraje au fost avariate.

In plus, 14.644 locuinte au fost distruse”, se arata in motivarea acestei alocari financiare, citata de NewsIn.

Sursa: Adevarul

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,205FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente