Bani pentru strategia de gestionare a namolului

Ministerul Mediului si Padurilor aloca doua milioane de euro pentru servicii de studiere a pietei si sondaje privind strategia de gestionare a namolului din statiile de epurare, potrivit anuntului de pe e-licitatie.ro.gestionare namol

Suma nu include si Taxa pe Valoarea Adaugata (TVA) si va fi platita de la bugetul de stat, urmand ca 75% din cheltuielile eligibile sa fie rambursate apoi din fonduri europene.

Contractul presupune achizitionarea serviciilor necesare elaborarii unor documente strategice privind gestionarea namolurilor de tratare, respectiv epurare, in Romania si evidentierea posibilitatilor de valorificare a acestora in agricultura. Contractul va fi oferit prin licitatie deschisa, cea mai mare pondere avand-o pretul ofertei, care va conta 30%.

Castigatorul trebuie sa ofere servicii de elaborare de studii intr-un termen de 15 luni. Firmele interesate trebuie sa depuna o garantie de participare de 40.000 de euro, precum si una de buna executie, in valoare de 10% din pretul fara TVA al contractului. Totodata, firmele participante trebuie ca, in ultimii trei ani, sa fi avut profit si o cifra de afaceri cel putin egala cu doua milioane de euro.

Din punct de vedere tehnic, participantii la licitatie trebuie sa aiba intre angajati un sef de proiect care sa fi absolvit studii universitare tehnice, economice sau de mediu, care sa aiba cel putin 15 ani vechime in munca si care sa fi participat la cel putin doua proiecte cu finantare internationala. Totodata, firmele care vor sa participe trebuie sa aiba intre angajati un expert in gestionarea namolurilor si unul in agro-chimie.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente