Basescu: Dezastrul de la Fukushima nu trebuie sa ne faca sa spunem NU energiei nucleare

  0
  397
  Nouă emisie de vapori în jurul reactorului 3 al centralei nucleare de la Fukushima
  Basescu: Dezastrul de la Fukushima nu trebuie sa ne faca sa spunem NU energiei nucleare

  Presedintele Traian Basescu a subliniat, miercuri, ca ceea ce s-a intamplat in martie 2011 cu centrala nucleara de la Fukushima din Japonia nu trebuie sa determine tara noastra sa spuna „nu“ energiei nucleare, informeaza Agerpres.

  „Ce s-a intamplat cu centrala nucleara de la Fukushima nu trebuie sa ne faca sa spunem Nu energiei nucleare. Semnalul tras de evenimentul centralei nucleare de la Fukushima este legat de responsabilitatea oamenilor politici, a oamenilor de stiinta de a face energia nucleara sigura, atunci cand ea este pusa in slujba oamenilor“, a afirmat Basescu, la ceremonia de comemorare a cutremurului din partea de est a Japoniei, din luna martie a anului trecut.

  Presedintele Traian Basescu a participat miercuri, alaturi de sotia sa, Maria, la ceremonia de comemorare a victimelor cutremurului si tsunami-ului, din luna martie a anului trecut. Ceremonia are loc la sediul Ambasadei Japoniei la Bucuresti.

  In martie 2011, un cutremur a lovit partea de est a Japoniei, soldat cu 15.853 de morti, 3.286 de disparuti, 71.124 de refugiati.

  Dupa producerea cutremurului, Japonia a primit sprijin din partea Romaniei si a unui numar de peste 160 de tari si regiuni si a peste 40 de organizatii internationale.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.