Baza de date cu agentii economici din sectorul mediului

  0
  299

  Agentii economici cu activitate in domeniul cercetarii, proiectarii, producerii si comercializarii tehnologiilor de mediu vor fi inclusi intr-o baza de date a Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD), pentru a facilita comunicarea dintre acestia, au anuntat ieri, reprezentantii ministerului, intr-o conferinta de presa.

  Baza de date va fi creata in contextul Planului de actiune pentru tehnologii de mediu ETAP (Environmental Technologies Action Plan), adoptat de Comisia Europeana in 2004. „Tehnologiile de mediu in contextul ETAP cuprind toate tehnologiile a caror utilizare aduce mai putine prejudicii mediului, decat alternativele tehnologice existente pe piata. Definitia trebuie inteleasa intr-un sens mai larg, ce cuprinde know-how, metode si proceduri, materiale si servicii, utilitati si sisteme de management, prin aplicarea carora se reduc presiunile asupra mediului”, a explicat Iuliana Degeratu, specialist in cadrul Unitatii de Politici Publice a MMDD.

  Aceasta a adaugat ca tehnologiile de mediu ETAP conduc la reducerea costurilor de productie, reducand consumul de resurse si energie, generand mai putine emisii si cantitati mai mici de deseuri. „Noua baza de date se va realiza pentru a facilita transferul tehnologiilor de mediu de la cercetare la piata si pentru a crea o piata solida pentru tehnologiile de mediu si produsele ecologice in Romania”, a adaugat Iuliana Degeratu.

  De asemenea, dupa includerea in baza de date ETAP Romania, informatiile vor fi transmise si Agentiei Europene de Mediu (European Environment Agency), pentru a fi adaugate in Atlasul tehnologiilor de mediu (Environmental Technologies Atlas). MMDD coordoneaza realizarea si implementarea Foii de parcurs nationale pentru Planul de actiune pentru tehnologii de mediu ETAP Romania. Prima varianta a Foii de parcurs nationale a fost publicata pe site-ul MMDD incepand cu luna octombrie 2006. In prezent, aceasta varianta este reanalizata in cadrul unui grup de lucru ce cuprinde reprezentanti ai institutelor de cercetare, ai
  ministerelor relevante, precum si ai organizatiilor reprezentative ale comunitatii de afaceri (CCIB si
  CCIR).

  Sursa: Green Report

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.