Benzinaria Mic Oil din Ganeasa are probleme de mediu

  1
  355

  Locuitorii din Ganeasa – Olt au sesizat ca benzinaria Mic Oil a deversat ape uzate pe domeniul public.
  Oamenii sustin ca angajatii societatii SC Mic Petrochim Ind. SRL, proprietara benzinariei, spala masini si tiruri in unitate, apele uzate fiind preluate in rigolele de pe domeniul public si deversate pe terenurile agricole.

  Doi comisari de la Comisariatul Judetean al Garzii Nationale de Mediu Olt au efectuat saptamana trecuta un control. Angajatii benzinariei nu au permis accesul comisarilor decat dupa ce directorul Ilie Bercea a sosit la fata locului. Acesta a fost sef al Serviciului de Executari Silite pentru persoane juridice din Administratia Finantelor Publice Slatina. El i-a insotit personal pe comisari in timpul verificarilor. Bercea a declarat ca societatea respecta legislatia de mediu, investind in crearea de spatii verzi, a unui motel, a unei spalatorii auto si a unei statii GPL.

  Fostul sef de la fisc a negat ca angajatii sai ar fi spalat masini in unitate. „Spalatoria nu este functionala. Am cumparat instalatiile si le-am testat sa vedem daca functioneaza”, a declarat Ilie Bercea. El a aratat comisarilor spalatoria nefunctionala, sistemul de canalizare, separatoarele si fosa septica, sustinand ca are contract de vidanjare. Ilie Bercea a spus ca respecta cerintele formulate de Agentia pentru Protectia Mediului, care a eliberat autorizatia pentru functionarea benzinariei.

  In rigola de pe latura dinspre Ganeasa a benzinariei, pana intr-un pod de acces in unitate, comisarii si directorul au vazut apa reziduala. Aceasta nu s-a scurs, deoarece calea era infundata. Comisarii de mediu au solicitat APM sa trimita laboratorul auto pentru a preleva probe, deoarece apa din rigola este reziduala. Pe marginea rigolei se afla o gura de canal, care apartine benzinariei.

  Nici angajatii benzinariei si nici directorul Ilie Bercea nu au putut spune cum a ajuns apa reziduala in rigola. „Sesizarea a fost facuta de oamenii din sat, pentru ca nu au fost angajati”, a afirmat un angajat al benzinariei. Ilie Bercea a declarat ca apa din rigola provine de la ploaie, desi in zona nu a plouat, iar dincolo de pod rigola este uscata. Fostul angajat a aratat ca investitia ofera in prezent 47 de locuri de munca pentru locuitorii din Dranovatu, Ganeasa si Izvoarele si ca, dupa finalizarea motelului, anul viitor, vor fi disponibile inca 20 de locuri de munca.

  Sursa: Gazeta de Sud

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.