Berea te fereste de osteoporoza

Numarul antioxidantilor din bere este dublu fata de cel din vinul alb, sustin specialistiiberea si osteoporoza

Berea este benefica pentru sanatatea sistemului osos, potrivit unui studiu britanic, publicat in Jurnalul de Cercetari Stiintifice asupra Alimentatiei

Cercetarea realizata pe 100 de bran-duri de bere a relevat faptul ca aceasta bautura este bogata in siliciu, provenit din orz, principalul ingredient al berii. Siliciul intareste oasele si previne osteoporoza. Din acest punct de vedere, specialistii britanici sustin ca berea neagra este cea mai buna. Ei au descoperit ca siliciul este inca prezent in bere, chiar si dupa procesul de fermentare, sub forma acidului ortosilicic. Brandurile de bere care contin concentratii mari de orz si hamei au mai mult siliciu comparativ cu berea germana de fermentatie inferioara, obtinuta din porumb.

Osteoporoza este o maladie a sistemului osos care afecteaza 50% dintre femeile de peste 50 de ani si 20% din totalul barbatilor din aceeasi categorie de varsta. Mai mult, un consum moderat de bere protejeaza organismul de aparitia bolilor cardiovasculare. Astfel, datorita continutului de vitamine din grupul B, 250-500 ml de bere aduce organismului aproximativ 7la suta din necesarul zilnic de riboflavina (B2) si 5 la suta din cel de niacina (B3). In plus, continutul crescut de acid folic (B9) a fost legat de posibila protectie anti-neoplazica, anti-Alzheimer si cardiovasculara.

De asemenea, vitamina B6 este responsabila de mentinerea normala a nivelului homocisteinei sangvine, substanta cunoscuta pentru efectele benefice in afectiunile cardiovasculare. In acelasi timp, berea are si un continut ridicat de antioxidanti, molecule care au capacitatea de a lega radicalii liberi – molecule daunatoare – produsi in procesele oxidative ale organismului. Specialistii spun ca numarul antioxidantilor din bere este dublu fata de cel din vinul alb. In plus, acestia au rolul de a scadea nivelul colesterolului rau din organism, adica acele grasimi care se depun pe peretii vaselor de sange. Mai mult, lichidul are si proprietatea de a accelera tranzitul intestinal lent si de a reduce formarea pietrelor la rinichi.

Sursa: Gandul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *