Biciclesti in Vacaresti: primul traseu de cicloturism inaugurat in Parcul Natural Vacaresti

Asociatia Parcul Natural Vacaresti cu sprijinul Kaufland Romania si alaturi de BikeXpert Racing Team, au amenajat un traseu de cicloturism si drumetie pe o distanta de 8 km, in Parcul Natural Vacaresti. Traseul se adreseaza bicicletelor echipate pentru terenuri accidentate si este permis adultilor si copiilor insotiti de parinti. Biciclitul in Vacaresti este o activitate permisa si incurajata de regulamentul parcului.

Ruta masoara 8 km si este alcatuita din doua parti: poteca „belvedere” si poteca „printre balti”. Aceasta se desfasoara pe digul care imprejmuieste parcul, coborand in interior, pe potecile principale. Accesul se poate face pe doua intrari: Splaiul Unirii 168 si rampa de intrare in parc, din directia Strada Savinesti. Traseul se parcurge in aproximativ 60 de minute.  

„Una dintre functiile cele mai importante ale Parcului Natural Vacaresti este cea de recreere. O recreere „sanatoasa” care include activitati precum sportul, plimbarea, observarea peisajului, relaxarea in aer liber si liniste. Biciclistii care vor patrunde in parc pe bicicleta vor avea de acum ocazia sa se bucure din plin de aceste servicii”, a declarat Dan Barbulescu, directorul Asociatiei Parcul Natural Vacaresti.

Pentru noi, Kaufland Romania, este o bucurie sa putem contribui la amenajarea si finalizarea primei piste de biciclete din primul parc natural urban din Romania. Impreuna cu partenerul nostru, Asociatia Parcul Natural Vacaresti, oferim bucurestenilor posibilitatea sa combine activitatile sportive cu experienta inedita de a petrece timp in natura urbana„, a declarat Anna-Katharina Scheidereiter, Manager CSR Kaufland Romania.

Programul Biciclesti in Vacaresti va continua prin organizarea unui concsurs de mountain bike – Bucharest MTB Race, eveniment de tip XCO, in Parcul Natural Vacaresti, pe data de 4 noiembrie 2017.

De asemenea, pentru orice vizitator al parcului, sunt interzise activitatile care pot avea un impact negativ asupra asupra biodiversitatii. Dintre acestea amintim: aprinderea de orice fel a focului (inclusiv fumatul), pescuitul, abandonarea deseurilor, ruperea sau distrugerea vegetatiei, eliberarea animalelor domestice de apartament, accesul cu mijloace de transport motorizate. Orice abatere de la aceste reguli se pedepseste conform legii.  

Reamintim tuturor iubitorilor naturii ca accesul cu bicicleta este o activitate permisa in Parcul Natural Vacaresti, fiind prevazuta ca atare in Setul minim de masuri speciale de protectie si conservare a diversitatii biologice in Parcul Natural Vacaresti emis de Ministerul Mediului in august 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *