18 noiembrie – ziua impaduririi nationale cu ajutorul voluntarilor

Pentru al treilea an consecutiv, initiativa  nationala pe baza de voluntariat ”Plantam fapte bune in Romania” va desfasura activitati de impadurire, in mai multe judete, in aceeasi zi.  

Sambata, 18 noiembrie, voluntarii vor reveni pentru completari de puieti pe terenurile din Letcani-jud. Iasi, Pestera-jud. Constanta, Utvin-jud. Timis si Armasesti-jud. Ialomita. De asemenea, in aceeasi zi, vor fi organizate actiuni de impadurire pe terenuri noi din Moinesti-jud. Bacau, Cozieni-jud. Buzau, Jegalia-jud. Calarasi, Sotanga-jud. Dambovita, Grecesti-jud. Dolj si Vladimir-jud. Gorj.

Terenurile pe care vor fi realizate actiunile de plantare sunt fara vegetatie forestiera si sunt predispuse sau afectate de diferite procese de degradare (eroziune pluviala, alunecari de teren, saraturare, poluare sau eroziune eoliana).

Voluntarii interesati sa participe la activitatile din 18 noiembrie, se pot inscrie pe site (din meniu se alege ”Implica-te”, apoi ”Voluntar”, urmarind instructiunile existente) sau direct formular – click aici.  

”Toti cei care simt ca pot oferi din timpul si din energia lor pentru a ne fi alaturi in actiunile de impadurire din 18 noiembrie, sunt asteptati sa participe cu cea mai mare bucurie. Credem in ceea ce facem si stim ca doar impreuna puteam construi lumea la care visam. Haideti sa crestem impreuna cu padurile noastre”, declara Marin Toma, Coordonator PFBRo.

Voluntarii participanti primesc in urma activitatii de plantare sau de organizare o diploma Green Endorsement, recunoscuta in CV de peste 30 de companii de renume.

Alaturi de compania JYSK, ”Plantam fapte bune in Romania” va realiza o actiune de impadurire pe termen lung. Primele 8 hectare vor fi plantate in data de 18 noiembrie, la Sotanga, in judetul Dambovita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *