Bicicleta, cel mai rapid mijloc de transport.

  0
  409
  Sorin Oprescu vrea sa se impace cu biciclistii: Le face piste si pe carosabil si pe trotuar
  Bicicleta, cel mai rapid mijloc de transport.

  Tot mai multi oameni aleg bicicleta ca mijloc de transport, iar clujenii nu fac exceptie. Zeci de retele de biciclete vor impanzi in curand strazile orasului. Mai mult, in urmatorul an vor fi puse la dispozitia clujenilor peste 500 de biciclete.

  In momentul de fata, in Cluj-Napoca exista aproape 19 kilometri de piste pentru biciclete, iar intr-un an ar trebui sa se ajunga la 60 de kilometri de piste amenajate. Nu numai ca va fi mai simplu pentru clujeni sa ajunga dintr-un loc in altul, ci este si o ocazie de a face putina miscare.

  Radu de exemplu locuieste in capatul cartierului Grigorescu, are biroul in centru si cu bicicleta are nevoie doar de 15 minute pentru a ajunge la lucru. Nici macar nu se grabeste , pentru ca vine imbracat la costum. „Bicicleta nu face zgomot, nu polueaza, este un beneficiu pentru intregul oras pentru ca ocupam mai putin spatiu cu bicicleta si cand stau pe loc si cand ma deplasez, fata de situatia in care as fi la volanul masinii. Uneori imi duc si fetita la gradinita cu bicicleta”, spune Radu Mititelu, director executiv al Clubului de Cicloturism Napoca. Ca si el mai sunt multi clujeni si toti spera la o retea de biciclete mult mai dezvoltata, iar acum acest lucru va deveni realitate.
  Un alt beneficiu important pe care il aduce bicicleta este mentinerea sanatatii si poate fi un mijloc de transport placut. Pentru fiecare om care se gandeste sa schimbe volanul cu ghidonul, in trafic va fi o masina in minus.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.