S-a inaugurat primul parc fotovoltaic din tara care vinde energie electrica statului

0
439
Un alpinist utilitar din Brasov investeste 26 de milioane de euro in energie verde
S-a inaugurat primul parc fotovoltaic din tara care vinde energie electrica statului

Primul parc fotovoltaic din tara care vinde energie electrica statului a fost inaugurat la inceputul acestei lui in orasul Buzias.
Apartamente – 2 LEI/kilogram! Apartament 2 camere 154.800 kg+loc de parcare de la 68.162€. Padurea Baneasa, Sector1.
Conform adevarul.ro, parcul ocupa o suprafata de 19.000 metri patrati si este compus din 3800 de panouri ce capteaza energia totala. Aceste panouri dezvolta o putere total de un megawatt, energie suficienta pentru a alimenta o mie de case. Costul total al acestui proiect s-a ridicat la 2 milioane de euro.

Lucian Perescu, directorul companiei care detine parcul, Constructim, a declarat ca motivul pentru care s-a ajuns la ideea unui asemenea parc este ca lumina solara constituie o sursa inepuizabila de energie.

„Am decis sa investim intr-un proiect cu puternic caracter ecologic, pentru ca lumina solara constituie o veritabila sursa inepuizabila de energie verde, disponibila pe scara larga, care in ciuda costurilor de productie mai ridicate implica mult mai putine riscuri decat energia nucleara”, a declarat Perescu, potrivit adevarul.ro.

Energia electrica va ajunge la consumatori prin intermediul companiei Repower Furnizare Energie Electrica, singura societate care poate vinde energie celor de la ENEL Electrica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.