Biciclistii ecologisti au completat harta gunoaielor din judetul Arges

  0
  675
  Oradea și mai verde: încă 24 ha de spații verzi până la noile alegeri locale
  Biciclistii ecologisti au completat harta gunoaielor din judetul Arges

  Sub podurile din satul Valeni – Podgoria au fost descoperite adevarate
  gropi de deseuri.Printre ele se chinuie sa treaca un paraia sufocat de
  mizeie! Pana si podul din fata bisericii este in aceeasi situatie!

  In weekend a avut loc a treia editie Let’s Bike It! din Arges, eveniment prin care biciclistii au contribuit la completarea hartii gunoaielor din judet. Zona de desfasurare a fost, de data aceasta, Lacul Lanariei pana spre Barajul Golesti, si zona Stefanesti – Calinesti cu satele din jur. Au participat 12 biciclisti, care au format 4 echipe, pe o caldura torida au inregistrat si fotografiat mormane de gunoi si nepasare. Dupa aceasta editie 30 de noi mormane vor fi vizibile pe harta Let’s Do It, Romania!

  Aceste mormane descriu nepasarea oamenilor si lipsa de actiunii ale autoritatilor acreditate, contin sute de saci de gunoi amestecat si greu de descris: deseuri care s-ar putea recicla insa in natura se biodegradeaza in sute sau mii de ani, materiale si moloz din constructii, plante si pamant din gradina sau curte.

  Sub podurile din satul Valeni – Podgoria sunt adevarate gropi de deseuri si printre ele se chinuie sa treaca un paraias, un fir de apa care ar trebui sa fie ingrijit nu sufocat de gunoaie! Pana si podul din fata bisericii este in aceiasi situatie!

  Pe malul Argesului spre barajul Golesti deseurile sunt prezente la tot pasul, materialele de constructii sunt la liber, ochiurile de apa sunt sufocate, indiferenta si nepasarea oamenilor este demonstrata prin fapte! (am atasat fotografii “Malul Argesului_…”). In perioada cand voluntarii luau coordonate si fotografiau mormanele imense de gunoi de pe malul Argesului spre barajul Golesti, in lentila aparatului a intrat si un autoturism si proprietarii sai care tocmai arunca ilegal o remorca de moloz.

  A 3-a echipa de cartatori pe bicicleta a fost in zona Calinesti – Gorganu, zona strabatuta de un parau plin de deseuri, unde copii se joaca printre gunoaie

  Cartarea pentru proiectul Let’s Do It, Romania! continua! Va asteptam alaturi de noi pentru a identifica mormanele de nepasare!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.