Reprezentantii POS Mediu Regiunea Sud-Est vin la Isaccea

  0
  394
  Korodi: România a atras pân? în prezent peste 50% din fondurile disponibile prin POS Mediu
  Rovana Plumb: Absorbţia fondurilor europene prin POS Mediu a ajuns la 13%
  Reprezentantii POS Mediu Regiunea Sud-Est vin la Isaccea

  In cursul zilei de joi, va avea loc la Galati o reuniune organizata de Organismul Intermediar POS Mediu Regiunea Sud-Est, eveniment in cadrul caruia vor fi prezentate proiectele majore finalizate sau in diferite stadii de implementare ce au fost realizate in judetul Tulcea.
  La reuniune vor lua parte beneficiarii cat si potentialii beneficiari POS Mediu, reprezentanti ai autoritatilor de mediu, autoritatilor publice locale, operatorilor de apa, universitati, administratori si custozi de arii naturale protejate, ONG-uri.
  Pe agenda acestui eveniment sunt inscrise doua abordari ale aceleiasi tematici, respectiv privirea de ansamblu a Organismului Intermediar ca entitate cu rol de management si control in implementarea POS Mediu, dar si punctele de vedere ale Beneficiarilor de finantare prin POS Mediu, asupra implementarii programului.
  De asemenea, reprezentantii Organismului Intermediar POS Mediu vor vizita un obiectiv de investitii realizat din fonduri europene in cadrul proiectului „Reabilitarea si extinderea sistemelor de apa si apa uzata in judetul Tulcea”, precum si a Statiei de epurare de la Isaccea.
  In acest moment la nivelul Regiunii 2 Sud-Est se afla in diferite stadii de derulare un numar de 29 de proiecte, dintre care pentru 3 urmeaza sa se semneze in scurt timp contracte de finantare, proiecte ce insumeaza un total de aproximativ 880 milioane de euro. In ceea ce priveste finantarile europene pentru judetul Tulcea, prin POS Mediu, acestea sunt urmatoarele: sectorul apa-apa uzata – 113,79 mil. Euro; sectorul biodiversitate si protectia naturii, ARBDD Tulcea – 5,7 mil. Euro si 4,54 mil. Euro, INCDDD Tulcea – 1,19 mil. Euro si RNP Muntii Macin – 4,05 mil. Euro.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.