Bike Xcountry – Trofeul Delta Dunarii, 6 – 9 Septembrie 2012

Bike Xcountry – Trofeul Delta Dunarii, 6 – 9 Septembrie 2012

Clubul sportiv Adventure Ride si asociatia Bate Saua Sa Priceapa Iapa au realizat la sfarsitul lunii aprilie o actiune de recunoastere a traseului Bike X Country “Trofeul Delta Dunarii”, competitie la care intre 6 si 9 septembrie sunt asteptati 150 de ciclisti.

Prima cursa de tip adventure din Romania, este deschisa exclusiv posesorilor de biciclete tip mountain-bike, concurentii avand de parcurs un traseu complex ce strabate cele mai frumoase peisaje ale Deltei Dunarii.

Prima zi de concurs insumeaza 54 de kilometri, startul dandu-se din Tudor Vladimirescu, dupa traver sarea Dunarii cu bacul, din Tulcea.

“Vom folosi digul ce margineste canalul Sireasa si apoi se va pedala pe malul bratului Tataru spre Chilia Veche. Am prevazut o varianta si in caz de ploaie, pe drumul de piatra” a declarat Andrei Gemes, presedintele clubului sportiv Adventure Ride.

A doua zi a concursului incepe cu un transfer pe Dunare, pana in Periprava, cu vasul de pasageri. Se porneste apoi pe un traseu de 42 de kilometri, concurentii avand ocazia de a pedala dar si de a-si impinge bicicletele, din cauza pistelor de nisip, prin cele mai frumoase si mai izolate locuri din Delta: padurea si satul Letea, satul de pescari lipoveni Sfistofca, Lacul Sarat, Cardon, seara incheindu-se pe plaja de la Sulina.

In ultima zi de concurs, ciclistii vor avea de strabatut 38 de kilometri, pe drumul de piatra sparta si nisip, ce leaga Sulina de Sfantu Gheorghe, un drum drept, dar in care pitorescul poate fi intalnit la oricare pas.

Festivitatea de premiere va fi una aparte, avand loc pe Dunare, in timpul transferului cu vasul de pasageri inapoi spre Tulcea.

“Dorim sa multumim Consiliului Judetean Tulcea, primariilor Chilia Veche, C.A.Rosetti, Sulina si Sfantu Gheorghe dar si oamenilor Deltei, pentru sprijinul pe care ni-l acorda in realizarea acestei competitii”, a declarat Andrei Gemes (CS Adventure Ride).

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente