Array

Biocombustibil bazat pe micro-alege pentru automobile eco

Biocombustibil bazat pe micro-alege pentru automobile eco
Biocombustibil bazat pe micro-alege pentru automobile eco

Compania japoneza Isuzu Motors a anuntat azi ca va demara o cercetare pentru a dezvolta un biocombustibil pentru automobile bazat pe micro-alege, impreuna cu firma euglena Co., propunandu-si comercializarea produsului pana in 2018, informeaza agentia Kyodo.

Producatorul auto a precizat ca martea viitoare va incepe testarea acestui combustibil bio-diesel in cadrul unui serviciu de transport cu autobuzul pentru angajatii sai la fabrica pe care o detine in orasul Fujisawa din Prefectura Kanagawa.

Isuzu va analiza performantele noului combustibil, iar firma euglena Co. va fi responsabila de cercetarea si dezvoltarea acestuia, precum si de productia propriu-zisa.

Firma euglena Co., care a demarat la Facultatea de Agricultura de la Universitatea din Tokyo, incearca sa obtina combustibil pentru automobile si avioane folosindu-se de capacitatea algelor de a genera substante grase, precizeaza Kyodo.

Isuzu si euglena Co. se asteapta ca acest nou biocombustibil sa ajute la reducerea cantitatii de emisii de dioxid de carbon.

Presedintele Isuzu, Susumu Hosoi, a declarat la o conferinta de presa, la Tokyo, ca Isuzu doreste sa se implice activ in acest proiect pentru a contribui la rezolvarea problemei energetice.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,176FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente