Biologii marini romani repopuleaza Marea Neagra cu caluti de mare

0
399

Biologii romani fac minuni. Acestia au reusit reproducerea in captivitate a calutilor de mare, o specie pe cale de disparitie.

Cercetatorii de la Institutul „Grigore Antipa” din Constanta au plecat la drum cu 300 de exemplare si viseaza ca in scurt timp sa repopuleze Marea Neagra, cu mii de caluti, .

Reproducerea calutilor de mare in laborator este singura cale de a salva specia, spun biologii, care au facut un pas indraznet. Au „pescuit” aproape trei sute de exemplare din Marea Neagra, incercand sa creeze artificial mediul ideal pentru reproducerea acestora.

Calutii de mare au fost adunati de scafandrii biologi din Marea Neagra. Pentru a se acomoda cat mai repede cu mediul captiv, aceste bazine au fost umplute cu apa sarata. In plus aici au fost aduse si alge marine.

Calutii de mare ii fascineaza chiar si pe cei care ii studiaza de ani de zile. Sunt fideli partenerului pe care nu il inlocuiesc niciodata. In plus, masculul joaca rol de mama-purtatoare. In marsupiul sau are grija de ouale depuse de femela.

Substantele extrase din corpul calutilor de mare sunt cautate pe piata produselor naturiste din Asia. Experti in medicina alternativa, chinezii au dat o fuga si pana la Constanta pentru a se interesa de o posibila afacere. De la bulgari au cumparat cu 200 de euro kilogramul, le-au spus biologilor romani. Acestia insa au refuzat propunerea, precizand ca ii intereseaza numai salvarea speciei.

Sursa: PRO TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.