Bistrita vrea sa devina Capitala verde a Romaniei

  Bistrita vrea sa devina Capitala verde a Romaniei

  Primaria municipiului Bistrita s-a inscris in Concursul National “Capitala verde a Romaniei ”, un proiect derulat de Umbrela Verde, in parteneriat cu Ministerul Mediului si Padurilor.

  In cadrul acestei competitii orasele se pot inscrie intr-una dintre cele 3 categorii, in functie de numarul de locuitori ai orasului: categoria 1, sub 50.000 locuitori; categoria 2, intre 50.001 si 199.999 locuitori si categoria 3, peste 200.000 locuitori. La categoria a 2-a, alaturi de municipiul Bistrita s-au inscris Tulcea, Ramnicu Valcea, Botosani si Suceava.

  „Speram ca cetatenii bistriteni sa sustina orasul in competitia la care s-a inscris, avand in vedere faptul ca Bistrita se recomanda a fi Bistrita-oras verde, Bistrita-oras curat, motto sub care se desfasoara anual o ampla campanie sustinuta prin activitatile organizate cu prilejul evenimentelor din calendarul ecologic si prin actiunile complexe „Curatenia de primavara”. Sub aceeasi titulatura „Bistrita-oras verde, Bistrita-oras curat” bistritenii participa la un concurs anual in care sunt premiate cele mai frumoase gradini si balcoane cu flori de la case si blocuri.

  Dezvoltarea si modernizarea spatiilor verzi, inchiderea si redezvoltarea fostului depozit de deseuri, realizarea Planului de Actiune privind Energia Durabila in municipiul Bistrita, activitatile de educatie ecologica desfasurate la “Scoala verde” implicarea cetatenilor in actiuni de protectia mediului sunt doar cateva din activitatile care reprezinta punctele forte ale municipiului Bistrita in acest concurs”, spune primarul municipiului Bistrita, Ovidiu Cretu.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *