BMW va utiliza tehnologie hibrida si cu hidrogen Toyota

  BMW va utiliza tehnologie hibrida si cu hidrogen Toyota

  Toyota ar putea furniza bavarezilor de la BMW tehnologie pentru propulsie hibrida si fuel-cell, anunta presa internationala. Aceasta miscare ii va ajuta pe niponi sa reduca din costurile sistemului hibrid regasit pe Prius.

  Dupa ce au anuntat semnarea unui un angajament de colaborare de cercetare in scopul dezvoltarii unei noi generatii de baterii litiu-ion, cei de la BMW se arata interesati de tehnologiile hibride si cu hidrogen de la Toyota, recunoscute va fiind unele dintre cele mai bune de pe piata.

  In acest fel, germanii vor reduce din costurile imense necesare dezvoltarii de sisteme hibride, iar Toyota isi va putea amortiza investitia facuta, compania nipona semnand deja acorduri in acest sens cu alte nume importante din industria auto precum Mazda, Subaru si Ford.

  Conform presei de specialitate, Toyota si BMW vor face anuntul in aceasta saptamana, dupa ce vor stabili toate detaliile. Momentan, cele doua case auto nu au comentat pe baza acestor informatii.

  BMW Group si Toyota Motor Europe au semnat la 1 decembrie 2011 un contract de colaborare comerciala prin care BMW Group va furniza motorizari eficiente de 1,6 si 2,0 litri catre Toyota incepand cu 2014. Colaborarea a continuat cu un alt angajement privind dezvoltarea unei noi generatii de baterii litiu-ion, prin folosirea de noi materiale pentru catozi, anozi si electroliti.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *