Bombardier va construi trenuri ecologice de 59 milioane euro

  0
  368

  Companiile Vasttrafik si Transitio isi vor mari parcul de trenuri de mare viteza Bombardier Regina, iar contractul evaluat la aproximativ 59 de milioane de euro va consta in sapte noi trenuri cu trei vagoane. Livrarea vehiculelor va incepe in noiembrie 2010 si se va incheia in martie 2011. De asemenea, Bombardier Transportation ar putea participa la viitoarele licitatii ale CFR Calatori si Marfa, RATB si viitoarele extensii ale Metrorex.
  trenuri ecologice
  Vasttrafik si Transitio sunt clienti-cheie ai Bombardier Transportation, cele doua companii aflandu-se deja in posesia mai multor produse Bombardier, printre care unitatile multiple electrice si diesel, trenurile Bombarider Itino si Contessa, informeaza NewsIn.

  „Aceasta comanda confirma din nou pozitia noastra puternica pe piata scandinava. Cu trenurile de mare viteza intercity Regina, le putem oferi clientilor nostri solutiile cele mai sigure in contextul cresterii numarului de calatorii din prezent”, a declarat presedintele Diviziei de Pasageri Bombardier Transportation, Stephane Rambaud-Measson.

  Managementul de proiect si supervizarea productiei trenurilor va avea loc in Vasteras, Suedia, unde sistemul de propulsie MITRAC va fi de asemenea proiectat si fabricat. Sistemul ERTMS va fi dezvoltat si produs la fabrica Bombardier din Stockolm, Suedia. In Germania, trenurile vor fi asamblate la fabrica din Hennigsdorf a Bombardier, caroseriile vor fi fabricate in Gorlitz, sistemele de propulsie vor fi produse in Vasteras, iar boghiurile in Siegen.

  Bombardier Transportation are sediul global in Berlin, Germania, compania fiind prezenta in peste alte 60 de tari. Are, de asemenea, o baza de peste 100.000 de unitati operationale in intreaga lume. Grupul ofera cel mai vast portofoliu de produse si este recunoscut ca lider in sectorul feroviar global.

  In Romania, au fost livrate pana in prezent trenuri in valoare de 300 milioane de euro catre Metrorex. In plus, sistemele de semnalizare si control Metrorex sunt asigurate tot de catre Bombardier Transportation. In viitorul apropiat, compania si-a exprimat disponibilitatea in a participa la viitoarele licitatii ale CFR Calatori si Marfa, RATB si alte RAT-uri, precum si pentru necesarul de trenuri pentru viitoarele extensii ale Metrorex.

  Sursa: News Channel

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.