Bonus de 12.000 de lei pentru cumpararea unei masini electrice

  Bonus de 12.000 de lei pentru cumpararea unei masini electrice
  Bonus de 12.000 de lei pentru cumpararea unei masini electrice
  Bonus de 12.000 de lei pentru cumpararea unei masini electrice

  Cei care vor sa-si cumpere un automobil electric se pot adresa Administratiei Fondului pentru Mediu, pentru obtinerea unei reduceri de 12.000 de lei. Printr-un nou program al Ministerului Mediului se acorda 100 de tichete de reducere. Pot solicita aceasta facilitate si beneficiarii Programului Rabla. Asta inseamna ca vor obtine atit prima de casare de 6.500 de lei, cit si bonusul de 12.000 de lei , daca isi cumpara o masina electrica.

  Ecotichetul de 12.000 de lei se acorda la cumpararea unui autovehicul nou propulsat de un motor electric, cu alimentare de la o sursa electrica. Ecotichetul nu este transferabil. Se acorda cite un ecotichet pentru cite o singura masina electrica iar beneficiarii vor acoperi diferenta de pret din surse financiare proprii, credite bancare sau leasing.

  Dupa inscrierea la Administratia Fondului pentru Mediu si aprobarea dosarelor, doritorii trebuie sa se inscrie la un producator validat in termen de 20 de zile. Firmele au 45 de zile la dispozitie. Dupa primirea confirmarii de alocare a ecotichetului, procedura de achizitionare a autovehiculului nou trebuie finalizata in termen de 30 de zile, fara a se depasi 15 decembrie.

  Prin Rabla se mai poate obtine, pe langa prima de casare, un eco-bonus de 500 lei pentru cumpararea unui autovehicul hibrid nou . Iar in baza unei ordonante de urgenta din aprilie 2011, se acorda o subventie de 20% din pret la cumpararea unui automobil electric, dar nu mai mult de 3.700 euro. Pentru masinile hibrid subventia e 10% din pret, dar fara sa depaseasca 1.800 euro.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *