“Parteneriat in educatia pentru mediul inconjurator”

“Parteneriat in educatia pentru mediul inconjurator”Sambata, 5 octombrie 2013, la Bucuresti a avut loc a XV-a editie a Seminarului national parteneriat in educatia pentru mediul inconjurator avand ca tema “Educatia pentru mediu in scoala romaneasca”.

Seminarul a fost organizat de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie, membru cu drepturi depline al Fundatiei Mondiale de Educatie pentru Mediul Inconjurator.

Seminarul a avut invitati de renume printre care s-au numarat Finn Bolding Thomsen, director al Foundation for Environmental Education (FEE), prof. univ. Maria Patroescu, presedinte de onoare a CCDG Bucuresti, redactor-sef Cristian Lascu din partea National Geographic.

Discutiile au avut ca punct de plecare constientizarea problemelor de mediu si dezvoltarea spiritului participativ la rezolvarea acestora, insusirea notiunilor de mediu si calitate a mediului, acceptarea problematicii mediului la nivel local, regional si national, intelegerea dimensiunii globale a degradarii mediului inconjurator, acceptarea reducerii presiunii umane asupra mediului, limitarea consumului de resurse teritoriale prin participarea la implementarea unui management durabil al mediului, puncte atinse, in discutiile lor, de invitati. Ordinea de zi a seminarului a cuprins recunoasterea eforturilor profesorilor, elevilor si a scolilor implicate in programele coordonate de CCDG Bucuresti, pentru anul scolar 2012/2013, eforturi care au fost rasplatite cu premii si distinctii si au fost prezentate proiectele CCDG Bucuresti pentru anul scolar 2013/2014.

Printre cei 400 de profesori din toata tara, coordonatori de proiecte nationale sau internationale, prezenti la lucrarile seminarului s-au numarat si Gabriela Budeanu si Claudia Sandru de la Colegiul National “Vasile Lovinescu” Falticeni, in calitate de coordonatori pentru Proiectul National Patrula Eco. Elevii si profesorii Colegiului “Vasile Lovinescu” Falticeni au dovedit maiestrie si devotament in derularea activitatilor de educatie pentru mediu, reusind sa obtina cinci premii.

In cadrul proiectului Patrula Eco Desire (prof. coordonator Gabriela Budeanu si Claudia Sandru), eleva Placinta Ana-Maria a obtinut premiul special pentru cea mai complexa agenda eco, prof. Budeanu Gabriela – premiul pentru cel mai implicat cadru didactic, iar proiectul in ansamblu a obtinut premiu special pentru cel mai bun exemplu de buna practica – realizarea celei mai bune campanii privind beneficiile folosirii tehnologiilor verzi.

Proiectul international LeaF (Learning about Forests), coordonator prof. Gabriela Budeanu, a obtinut mentiune la Concursul national “Prietenii Padurii”, editia a VIII-a, prin elevul Puiu Paula, cl. a IX-a Servicii C, si a urcat pe podium la Concursul international ,,Panasonic Tree Planting”, editia a II-a.

“Prezenta dnei insp. Tatiana Vantur, in calitate de coordonator zonal al CCDG Bucuresti si reprezentant al ISJ Suceava, a constituit pentru profesorii colegiului nostru prezenti la seminar un motiv in plus pentru a continua activitatile incepute, iar felicitarile adresate in plen de dna presedinte a CCDG Bucuresti si personal de dna inspector nu au fost decat un moment de maxima emotie si satisfactie privind implicarea elevilor si a profesorilor colegiului, a recunoasterii eforturilor depuse.

Multumim dlui director prof. Gabriel Matei pentru increderea acordata, pentru incurajare, pentru sprijin, si domnului comandant al Politiei Municipiului Falticeni, dlui Nichitoi Ioan, cel care a fost unul dintre cei mai activi parteneri ai proiectelor noastre” ne-a declarat prof. Gabriela Budeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *