Bonus de 50 de euro pentru consum redus de energie

1
383

Romanii care isi vor cumpara aparate de uz casnic cu consum redus de energie ar putea beneficia de o reducere de 50 de euro incepand de anul viitor.

Bonusul financiar se acorda pentru fiecare frigider, masina de spalat sau aparat de aer conditionat achizitionat, din clasa energetica de consum A si A+ .

Propunerea apartine Agentiei Romane pentru Conservarea Energiei (ARCE), care a initiat un proiect de lege in acest sens.

„Deocamdata nu se stie exact daca va fi acordat acest bonus pentru ambele clase de consum sau doar pentru clasa A+”, a declarat, ieri, directorul Directiei supraveghere piata din ARCE, Cristiana Calugar, potrivit Rompres.
Bani numai pentru 20% din consumatori

Potrivit reprezentantului ARCE, fondurile care urmeaza sa sustina proiectul permit acordarea acestui bonus numai pentru 20% din consumatorii care opteaza pentru acest gen de aparate.

Astfel, din cele 500.000 de aparate de acest tip vandute anual in Romania, numai 100.000 vor beneficia de aceasta reducere. „Probabil ca vor primi acest bonus primii 100.000 care vor achizitiona aceste aparate, efortul financiar estimat pe an fiind de cinci milioane de euro”, a mai spus Cristiana Calugar.

In ceea ce priveste modalitatea de acordarea a bonusului, aceasta a precizat ca sunt doua variante, respectiv plata sumei la magazinele care vand aceste aparate sau prin factura de plata a energiei la furnizorii de utilitati.

5 milioane euro

– reprezinta suma alocata anual pentru acordarea bonusului

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.