Borbely: Voi schimba conducerea Agentiei de Protectie a Mediului probabil luni. Ministrul s-a gandit deja la persoana care ar putea sa il inlocuiasca pe actualul sef

Borbely: Voi schimba conducerea Agentiei de Protectie a Mediului probabil luni. Ministrul s-a gandit deja la persoana care ar putea sa il inlocuiasca pe actualul sef

Ministrul Mediului, Borbely Laszlo, a declarat, vineri, la Targu Mures, ca va schimba conducerea Agentiei de Protectie a Mediului „probabil luni” si ca deja s-a gandit la persoana care ar putea sa il inlocuiasca pe actualul sef.
Primaria Capitalei face nucleu de mobilizare impotriva „atacurilor masive” ale omizii paroase 18:50
Suceava: O femeie si un copil au murit dupa ce masina in care se aflau a fost lovita de un tren 18:24
Bradisteanu: As vrea sa-l trimit pe Dinu direct la serviciu, asa ca mai sta pentru recuperare 18:10
Igas: Exista o crestere a infractionalitatii, dar fenomenul nu este scapat de sub control 17:47
Ministrul Mediului, Borbely Laszlo (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
Borbely a afirmat ca este posibil ca Romania sa fie suspendata, luni, de la tranzactionarea certificatelor de emisii de carbon, din cauza unor deficiente legate de ANPM si ca va lua in acest caz „masuri administrative”.

„Voi face modificari in structura conducerii ANPM. Conducerea va fi schimbata, probabil, luni”, a spus Borbely, care a adaugat ca s-a gandit deja la persoana care ar putea sa il inlocuiasca pe actualul sef al ANPM, Nagy Iosif.

Intrebat daca intentioneaza sa il schimbe pe Nagy Iosif si daca Romania va evita suspendarea tranzactiilor cu certificate verzi, Borbely a raspuns afirmativ.

„Asteptam pana luni, dar au fost unele probleme si probabil nu-mi voi schimba decizia. Probabil schimbarea o voi face luni”, a conchis acesta.

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, ca „trebuie sa fie pus pe masa capul sefului Agentiei de Protectie a Mediului” daca Romania va fi suspendata de la tranzactionarea certificatelor verzi, el precizand ca vrea „capete jos” pentru ca „cei vinovati trebuie sa plateasca”.

„Capul sefului Agentiei de Protectie a Mediului trebuie sa fie pe masa daca acest lucru se va intampla. Vreau un plan foarte, foarte riguros ca in maximum sase luni sa se poata relua tranzactionarea acestor certificate, dar vreau capete jos daca o asemenea decizie se ia impotriva Romaniei si cei vinovati sa plateasca”, a declarat primul-ministru.

Agentia de presa MEDIAFAX a anuntat, joi, ca statul roman pierde sute de milioane de euro din cauza iminentei suspendari de cel putin cateva luni de la tranzactionarea certificatelor de emisii de carbon, situatie generata de neregulile la intocmirea inventarului national de emisii, pentru care seful ANPM, Iosif Nagy, urmeaza sa fie demis.

Decizia finala in privinta suspendarii Romaniei de la tranzactionarea certificatelor de emisii de carbon va fi anuntata luni, la doua zile dupa incheierea unei reuniuni a Comitetului de Conformare – Ramura de Implementare a Protocolului de la Kyoto, documentul in baza caruia statele semnatare primesc aceste certificate de emisii, cunoscute si drept „certificate de poluare” sau „certificate verzi”.

Suspendarea Romaniei a fost propusa la precedenta reuniune a forului, desfasurata in perioada 6 – 8 iulie la Bonn, in Germania. Conform procedurii, desi concluziile intalnirii din iulie sunt preliminare, la reuniunea din 25-27 august, tinuta tot la Bonn, Romania nu mai are dreptul la o noua audiere, ci doar la o „declaratie oficiala”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *