BP vrea sa inceteze plata indemnizatiilor pentru unele dintre victimele dezastrului ecologic din Golful Mexic

BP vrea sa inceteze plata indemnizatiilor pentru unele dintre victimele dezastrului ecologic din Golful Mexic

Gigantul petrolier BP, aflat la originea celei mai devastatoare marei neagre din istoria americana, ce a avut loc in 2010 in Golful Mexic, nu doreste sa mai continue plata indemnizatiei anumitor victime pentru eventuale pierderi viitoare, motivand ca economia regiunii s-a refacut, transmite AFP.

‘Datele economice actuale nu indica faptul ca persoanele si societatile care solicita o indemnizatie ar face fata unui risc de pierderi viitoare cauzate de mareea neagra’, a precizat BP intr-un document adresat fondului care administreaza indemnizatiile platite victimelor poluarii.

BP a acceptat anul trecut sa creeze un fond pentru indemnizatii in valoare de 20 de miliarde dolari pe un cont blocat pentru a despagubi victimele mareei negre, provocata de explozia si apoi naufragiul, in aprilie 2010, a platformei Deepwater Horizon in Golful Mexic. Pana in prezent, acest fond a achitat peste 4,5 miliarde dolari unui numar de peste 195.000 de victime.

Grupul petrolier britanic mentioneaza in documentul de 29 de pagini ca ‘va continua sa onoreze toate solicitarile legitime’, dar ca o ‘reevaluare’ a modului in care aceste indemnizatii sunt calculate este necesara pe fondul ‘starii actuale a economiei’ in regiunea afectata. Totodata, se mai subliniaza ca ostreicultorii ale caror parcuri au fost distruse de poluare vor fi despagubiti in continuare.

Gigantul petrolier a apreciat, in februarie, tot intr-un document trimis fondului, ca responsabilul cu indemnizatiile platite victimelor este prea generos cu riveranii de la Golful Mexic. La acea data, BP a explicat in termeni categorici ca varsamintele prevazute au fost calculate pe baza unor estimari ce exagerau viitoarele pierderi pe care victimele le ar fi avut de suportat.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,330FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente