Braila va avea o statie de epurare a apelor uzate peste doi ani, cu o investitie de 50 milioane euro

  0
  614

  Compania de Utilitati Publice Dunarea Braila va investi aproape 50 milioane euro pentru proiectarea si executia statiei de epurare a apelor uzate din orasul Braila, care va fi gata in circa doi ani, a declarat directorul general al companiei, Mihail Chirita.
  statie de epurare
  „Este o investitie necesara si foarte importanta pentru noi, iar conform conventiilor incheiate de Romania cu Comisia Europeana, investitiile de acest fel sunt obligatorii”, a mai spus Chirita, care a explicat ca banii provin in proportie de 75% din fonduri nerambursabile de la Comisia Europeana, iar restul dintr-un „imprumut pe termen lung” contractat de Consiliul Local Braila de la Banca Europeana de Investitii (BEI).

  „Statia de epurare este avantajoasa din punct de vedere al protectiei mediului, al protectiei sanatatii locuitorilor, si ajuta, totodata, la curatirea apelor Dunarii”, a adaugat directorul companiei de utilitati publice Dunarea Braila.

  Potrivit acestuia, beneficiarii directi ai statiei de epurare a apei uzate vor fi cei 235.000 locuitori din Braila si inca aproximativ 15.000 din localitatile limitrofe.

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.