BRAZILIA. UN TRIB CARE NU A INTRAT IN CONTACT CU CIVILIZATIA, FOTOGRAFIAT IN AMAZON

Membrii unuia dintre putinele triburi indigene inca izolate de lumea moderna au ridicat armele si au tras cateva sageti in aer cand un elicopter a zburat pe deasupra satului lor din jungla amazoniana. Pozele remarcabile ale indienilor Envira au fost realizate de guvernul brazilian in timpul catorva zboruri in statul Acre, scrie The Telegraph.

Vedeti imagini cu tribul amazonian

Pictati in portocaliu, doi membri ai tribului au iesit din colibele lor si au amenintat elicopterul care zbura la o altitudine joasa pe deasupra micutului lor sat. Alti amazonieni puteau fi zariti in fundal, aparent speriati de prezenta masinii zgomotoase pe cerul lor. „Am zburat pe acolo ca sa aratam casele lor, sa aratam ca ei sunt acolo, sa dovedim ca exista. Este foarte important, pentru ca existau unele dubii cu privire la existenta lor”, a spus Jose Carlos dos Reis Meirelles, un expert in triburi lipsite de contact cu lumea, care lucreaza pentru guvernul brazilian.

Meirelles spune ca tribul locuieste in sase mici comunitati, fiecare avand in jur de sase case, intr-o zona cunoscuta ca „Terra Indigena Kampa e Isolados do Envira”, in apropierea granitei cu Peru. In ciuda unei lumi uzurpatoare, numarul indienilor Envira este in crestere, sustine Meirelles. Dar alte grupuri neatinse de civilizatie din partea peruviana, care au fost de asemenea fotografiate de experti, au fost izgonite in urma defrisarilor ilegale. Asta ar putea duce la un conflict intre triburile alungate si cei aproximativ 500 de membri ai tribului din partea braziliana.

„Ce se intampla in Peru este o crima incredibila impotriva lumii naturale, a triburilor, a faunei si inca o dovada a lipsei totale de ratiune cu care noi, oamenii civilizati, tratam lumea”, a mai spus Meirelles.

Survival International, un grup din Londra care apara drepturile triburilor, estimeaza ca exista peste 100 de triburi ramase izolate in toata lumea, mai mult de jumatate regasindu-se in Peru sau Brazilia. „Aceste poze sunt o dovada ca triburile chiar exista. Lumea trebuie sa se trezeasca si sa asigure ca teritoriul indigenilor este protejat in concordanta cu legea internationala. Altfel, in curand vor disparea de pe planeta”, a spus Stephen Corry, director al Survival International.

Sursa: Antena 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *