Array

Brevetele Toyota pentru masini cu hidrogen sunt acum gratuite pentru oricine

Brevetele Toyota pentru masini cu hidrogen sunt acum gratuite pentru oricine
Brevetele Toyota pentru masini cu hidrogen sunt acum gratuite pentru oricine

Daca te-ai gandit sa-ti faci o masina hibrida cu pila de hidrogen, acum poti sa accesezi brevetele detinute de Toyota pe acest subiect, fiindca japonezii le-au declasificat si le-au facut gratuite pentru toata lumea.

Brevetele Toyota pentru masini cu hidrogen sunt acum gratuite pentru oricineBrevetele Toyota pentru masini cu hidrogen sunt acum gratuite pentru oricine

Toyota vrea ca lumea sa fie mai curata, drept dovada ca a investit bani buni in modelul de serie Mirai, care foloseste un sistem de propulsie cu pila de hidrogen. Dar asta nu e tot, fiindca japonezii au anuntat ca, la fel ca Tesla Motors, vor face libere toate brevetele referitoare la tehnologiile de propulsie cu hidrogen – atat cele referitoare la vehicule, cat si cele referitoare la producerea hidrogenului.

Mirai e primul vehicul de serie Toyota cu pila de hidrogen

Stirea a fost data in cadrul Consumer Electronics Show (CES) 2015 din Las Vegas, unde oficialii Toyota au spus ca „producatorii auto care construiesc si vand vehicule cu pila de hidrogen, precum si furnizorii de piese pentru pile de hidrogen si companiile de energie care opereaza statii de realimentare cu oxigen” au acces la 5.680 de brevete pentru tehnologia hidrogenului in lumea intreaga.

Exista, insa, o mica observatie. Brevetele referitoare la vehicule vor putea fi folosite gratuit „in timpul perioadei de introducere pe piata, anticipata sa dureze pana in 2020”, in vreme ce brevetele despre producerea si vinderea hidrogenului vor fi gratuite „pentru o perioada nelimitata de timp”.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente