Britancii ar putea avea un buncar pentru depozitarea deseurilor nucleare in Kent

Britancii ar putea avea un buncar pentru depozitarea deseurilor nucleare in Kent

Britancii ar putea avea un buncar pentru depozitarea deseurilor nucleare in Kent. Consiliul Districtului Shepway examineaza aceasta posibilitate, in care resturile periculoase sa fie ingropate in subteran. Autoritatile spun ca proiectul ar permite angajarea unor persoane, in conditiile in care statiile Dungeness A si B vor fi inchise in mod sistematic.

Totusi, Consiliul din Kent se va opune acestui proiect. David Godfrey, care administreaza acest demers din partea Shepway-ului, a declarat ca autoritatile nu s-au decis asupra amplasamentului si vor discuta cu cetatenii, inainte de a inainta cererea catre guvern.

„Rezidentii ar trebui sa poata decide singuri daca vor sau nu un asemenea buncar in zona”, a declarat David Godfrey.

Potrivit consiliului, dupa ce statiile energetice Dungeness A si B vor fi inchise definitiv in 2018 sau cel mai tarziu in 2023, zona va pierde 1.000 de joburi si asta va echivala cu un deficit anual de 46 milioane lire sterline in bugetul local.

Potrivit lui Godfrey, proiectul ar putea genera sute de locuri de munca in urmatorii ani. Totusi, liderul Consiliului din Kent, Paul Carter, a declarat ca se opune planului si va solicita un referendum de proportii, daca va fi nevoie.

„Ne opunem in totalitate oricarei intentii de construire a unui buncar pentru depozitarea deseurilor nucleare in Kent”, a spus Carter.

„Cred cu tarie ca locuitorii din Kent impartasesc aceeasi teama vizavi de proiectul nuclear si ne vom folosi de toate mijloacele legale, pentru a impiedica materializarea lui”, a mai spus reprezentantul Kent-ului.

Oficialii din Shepway vor organiza o serie de expuneri publice, in cadrul carora vor detalia propunerile legate de constructia buncarului nuclear.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente