British Petroleum va astupa cu beton putul petrolier din Golful Mexic

Cea mai mare catastrofa ecologica din istoria Americii intra, in sfirsit, in faza finala: compania British Petroleum a anuntat ca noul procedeu de astupare a putului de petrol de pe fundul Golfului Mexic functioneaza „extrem de bine” si ca acum se analizeaza felul in care poate fi turnat ciment peste putul astupat, pentru un plus de siguranta.
deversare de petrol
BP a folosit un procedeu numit „static kill”, prin care a astupat scurgerea de petrol cu 2300 de barili de namol. Presedintele Obama s-a declarat satisfacut de succesul companiei britanice, dar a amintit ca cei vinovati trebuie sa plateasca.

„Lunga batalie pentru oprirea scurgerii de petrol se apropie de sfarsit, iar noi suntem foarte multumiti. Vom continua sa-i tragem pe poluatori la raspundere pentru pagubele pe care le-au creat. Ne vom asigura ca cei care au fost afectati vor fi despagubiti si vom ramane alaturi de locuitorii regiunilor afectate oricat va fi necesar, pana cand acestia se vor pune din nou pe picioare”, a spus seful statului american.

Sursa: Realitatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *