Bucurestenii n-au chef sa mearga cu bicicleta

Pistele pentru bicicliclisti din Capitala sunt mai mult goale, decat circulate. In zona Unirii, primariile au amenajat mai multe piste, pe kilometri intregi, dar trebuie sa astepti mult si bine, sa vezi vreun biciclist folosindu-le. Pistele urmaresc, in general, traseele celor mai aglomerate autobuze din centru, dar dupa ce le depasesc pe acestea, se opresc brusc.

Inca nu s-a amenajat nici o pista care sa lege centrul orasului de zone mai indepartate. Biciclistii zic ca ar circula, dar nu cunosc noile trasee. Arunca vina tot pe primarie, ca nu i-a informat despre noile trasee .

Cu bicicleta la serviciu, de sase ani

De sase ani, Alex Lupu merge numai cu bicicleta la serviciu. Traseul Unirii- Alba Iulia, pe care autobuzul in face in 25 de minute, el il face in sase minute. Nu ar renunta cu nici un chip la bicicleta in favoarea autobuzului. Cand ajunge la serviciu, o ia in spate si o duce in birou.

“Mi-as lasa bicicleta afara doar daca ar exista un loc special si pazit, dar la noi nu am vazut asa ceva, iar patronilor nu le pasa”. Zice ca mai e mult pana se se poata circula bine pe piste: chiar sa vrei, reusesti cu greu fiindca acestea sunt circulate mai mult de pietoni. Asta, in ciuda indicatorului “Delimitarea pistelor pentru pietoni si biciclete”. In plus, trotuarele cu piste au o gramada de gropi care pot sa strice bicicleta.

Pistele ocupa cam trei sferturi din latimea trotuarelor, si nici un pieton nu tine cont de ele. Motiveaza ca oricum nu circula nici un biciclist pe acolo, fiindca pistele nu sunt deloc practice. Altii nu le ocolesc fiindca nu s-au obisnuit cu ele. “Nici nu realizam ca merg pe aceasta pista, dar poate ca o sa invatam cu timpul sa-i respectam pe acesti oameni care au ales un mijloc de transport sanatos”, spune o doamna, aflata la plimbare cu catelul pe pista.

Insa biciclistii ii scuza: “Pistele sunt facute aiurea si in unele locuri pietonii chiar nu au pe unde sa treaca”, spune Andrei Stan, biciclist.

Sursa: Gandul

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,167FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente