Bucurestenii sunt invitati pe 22 septembrie la „Ziua fara masini”

  1
  424

  Bucurestenii sunt invitati pe data de 22 septembrie sa participe la „Ziua fara masini”. Evenimentul, menit sa ii convinga pe locuitorii capitalei sa lase automobilele acasa, face parte din Saptamana Europeana a Mobilitatii si este organizat de Green Revolution, Bate Saua Sa Priceapa Iapa, Terra Mileniul III si alte asociatii.cu bicicleta

  Pe 22 septembrie, primele doua benzi de langa trotuar vor fi rezervate biciclistilor. Traseul va fi: Piata Revolutiei – Calea Victoriei – Bd. Elisabeta – Piata Universitatii – Bd. Magheru – Piata Romana – Bd. Lascar Catargiu – Piata Victoriei – Bd. Aviatorilor – Piata Ch. De Gaulle – Bd. Const. Prezan – Arcul de Triumf – Sos. Kiseleff – Piata Presei Libere – Sos. Kiseleff – Arcul de Triumf – Parcul Herastrau / Teatrul de Vara.

  Biciclistii vor primi (asa cum de ani de zile asociatia BateSaua o face in mod simbolic si traditional) borcane cu aer curat.

  Cu ocazia sosirii la Teatrul de Vara din Parcul Herastrau, biciclistii vor putea incerca noua banda de biciclete din parc, inaugurata in Saptamana Europeana a Mobilitatii. La serata velo de la Teatrul de Vara, muzica va fi asigurata de DJ set Electric Brother.

  Tot pe 22 septembrie va avea loc si evenimentul Masa Rotunda

  Masa rotunda va fi locul unei dezbateri privind locul bicicletei in transportul urban si impactul pozitiv asupra poluarii si aglomeratiei urbane. La masa rotunda participa reprezentanti ai tuturor partilor interesate : administratia locala, regiile de transport in comun, administratia strazilor, investitori, mass-media, ministere, agentia de protectia mediului.

  Asociatiile BateSaua, Green Revolution, Terra Mileniul III, ASUB, CNSR vor prezenta activitatile si proiectele din domeniu la care lucreaza in prezent : „Cu bicicleta la serviciu”, „Cu bicicleta la scoala”, „Cu bicicleta la muzeu”, „Cu bicicleta la piata”, „Capitala Creste Verde”, „La Pedale” , „Harta Velo” precum si rezultatele studiului realizat in cadrul proiectului „Transport public durabil in Bucuresti”. Masa rotunda va avea loc la Casa de Cultura a Studentilor „Preoteasa”, intre orele 10:00-14:00.

  In mod exceptional, 50 de biciclete din centrul La Pedale din Kiseleff vor putea fi folosite si in afara parcului, iar doritorii vor putea participa la traseu. Mai multe despre acestea, pe greenrevolution.ro.

  Copiii nu sunt nici ei lasati deoparte de saptamana mobilitatii si beneficiaza de o serie de actiuni educative, in perioada 16 – 22 septembrie.

  – Locatii: liceul M. De Cervantes, liceul I. Neculce (lista ramane deschisa)
  – Numele activitatii: „Bicicleta. Un mijloc de transport al trecutului, o moda a viitorului”
  – Activitatea propriu-zisa: cu sprijinul Biroului de Educatie Eco-Civica / Directia pentru Protectia Mediului PMB, Brigazii de Politie Rutiera Bucuresti, asociatiei Green Revolution si a Consiliului National pentru Securitate Rutiera, vor avea loc prezentari teoretice si practice pe teme de transport alternativ, securitate rutiera, protectia mediului si prezentarea programului „Saptamana Europeana a Mobilitatii”.

  O alta veste buna pentru biciclisti, se lanseaza si Harta Velo, in varianta bilingva, care va contine un set de resurse utile care sa spijine biciclistii bucuresteni: trasee, magazine, ateliere, centre de inchiriere biciclete, centre de vulcanizare si de aer comprimat, parcari de biciclete si organizatii de promovare a bicicletei.

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.