Bucurestiul gazduieste un maraton pe biciclete, de Ziua Mondiala a Mediului

0
276

Ministrul Mediului, Attila Korodi, va participa maine, la ora 15.00, la un maraton pe biciclete in Capitala, care va porni din apropierea pietei Charles de Gaulle si se va opri in parcul Lunca Florilor, pentru a marca Ziua Mondiala a Mediului.

Ministrul va fi conducatorul uneia dintre cele cinci echipe, care vor amenaja spatii verzi sau vor colecta deseuri. Tot de Ziua Mondiala a Mediului, se va incheia campania de ecologizare si educatie pentru tineri, Verde003, in cadrul careia peste 1.700 de voluntari strang deseuri de pe albiile a trei rauri – Dorna, Bistrita si Siret. Organizatorii campaniei si-au propus ca, pe parcursul desfasurarii campaniei (28 mai – 5 iunie), sa stranga peste 50 de tone de deseuri, adica volumul unei garnituri de tren cu 10 vagoane.

Tot pentru a marca Ziua Mondiala a Mediului, Attila Korodi va da startul, joi seara, campaniei nationale „Stinge Lumina!”, in care s-au inscris 20 de orase din Romania. Lumina va fi oprita incepand cu ora 21.30, iar intervalul in care primariile sau unele institutii publice si culturale vor ramane fara energie electrica se poate intinde de la cateva minute pana la o jumatate de ora, dupa cum va decide fiecare oras sau institutie in parte.

Sursa: Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.