Bulgarii demareaza modernizarile la centrala de la Kozlodui

Bulgarii demareaza modernizarile la centrala de la Kozlodui

Ministerul Mediului si Padurilor a primit din partea Ministerului Mediului si Apelor din Bulgaria o notificare referitoare la intentia de realizare a unui nou proiect in zona Kozlodui, si anume “Instalatie pentru tratarea si conditionarea deseurilor solide radioactive, cu un factor ridicat de reducere a volumului, la Centrala Kozlodui NPP”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Mediului.

Proiectul prevede amplasarea unei instalatii de tratare a deseurilor solide radioactive existente in diferite locatii in interiorul perimetrului imprejmuit al sitului centralei nucleare, precum si a deseurilor solide care vor rezulta din dezafectarea reactoarelor nucleare 1-4 ale centralei.

Procesul de topire cu plasma din instalatia propusa de acest proiect reprezinta o tehnologie aplicata in prezent in Europa si are avantajul ca permite reducerea volumului pentru toate tipuirile de deseuri aferente centralei nucleare cu factori cuprinsi intre 2 si 50.

Pentru acest proiect Romania va participa la procedura de evaluare a impactului asupra mediului in context transfrontiera, ca stat posibil afectat, in conformitate cu prevederile Conventiei Espoo.

Notificarea Bulgariei poate fi consultata pe pagina de web a Ministerului Mediului si Padurilor, la adresa: http://www.mmediu.ro/protectia_mediului/tratare_kozlodui.htm precum si pe pagina web a Agentiei Regionale pentru Protectia Mediului Craiova la sectiunea comunicate de presa.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente