Buzau – CJ ar putea pierde fonduri europene de mediu de peste 30 de milioane de euro

Buzau – CJ ar putea pierde fonduri europene de mediu de peste 30 de milioane de euro

Sedinta extraordinara a Consiliului Judetean Buzau pentru aprobarea master planului sistemului de gestionare integrata a deseurilor convocata pentru miercuri nu s-a desfasurat din lipsa de cvorum.
La sedinta au fost prezenti 11 din cei 32 de consilieri judeteni, grupul de consilieri PDL a absentat in totalitate, iar grupul PNL, partial.
„CJ va pierde numai in prima faza fonduri europene de mediu de 35 de milioane de euro si va trebui sa realizeze cu fonduri proprii sistemul integrat de gestionare a deseurilor la nivel judetean. Ministerul Mediului ne-a dat un ultimatum, data de 9 decembrie, cand urma sa prezentam proiectul pe care noi de altfel l-am intocmit, dar care nu este aprobat de consilieri“, a declarat director la CJ Buzau, Constantin Lungu.
La randul sau, vicepresedintele CJ Emilian Dragoi (PNL) a declarat la sfarsitul sedintei ca „consilierii judeteni ai PNL solicita ca acest proiect de hotarare sa fie dezbatut in comisiile de specialitate, iar hotararea sa se ia intr-o sedinta ordinara a CJ care ar putea avea loc chiar in cursul acestei luni“.
Vicepresedintele CJ a mai spus ca „sunt unele semne de intrebare in acest proiect“.
„Solicitam transparenta actului de administratie pentru ca in final costurile vor fi suportate tot de populatie“, a precizat Dragoi.
Investitiile necesare pentru punerea in aplicarea a acestui proiect se ridica la valoarea totala de 48 de milioane de euro, iar master planul identifica pentru o perioada de 30 de ani masurile necesare pentru realizarea unui sistem de gestionare a deseurilor din intreg judetul Buzau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *