Cainii comunitari, pericol public

Craiovenii sunt terorizati de haitele de caini comunitari, care ii pandesc la tot pasul. Patrupedele care isi fac veacul printre blocurile din cartierele orasului au bagat spaima in oameni. Autoritatile ridica din umeri.

caini comunitari

Cainii fara stapan au ajuns in Craiova o prezenta obisnuita, dar si periculoasa. Copiii nu sunt lasati singuri nici la locul de joaca. „Oamenii sunt disperati. Zilele trecute, o haita de caini a sarit la un baietel de cinci ani. Noroc ca era cu bunica. De spaima, cel mic a facut pe el. Eu cand ma intorc seara de la serviciu nu intru pe aleea blocului daca nu sunt insotita de cineva”, a spus Mihaela Vasilescu, din cartierul Brazda lui Novac. De ani buni, cetatenii reclama autoritatilor sau institutiilor care ar trebui sa ia masuri, dar nimic. Prin urmare, cresterea continua a numarului cainilor vagabonzi a ajuns o problema si, nu este exagerat spus, un fenomen greu de stapanit. Sfidand legea, dar si cetatenii, edilii orasului nu au miscat un deget ca sa rezolve aceasta problema. Radu Vulcanescu, din cartierul Calea Bucuresti, a povestit cum in repetate randuri a fost martorul unor atacuri ale haitelor de caini. Si toate se intamplau intr-o zona centrala a orasului, la McDonalds. „Pe 14 martie, in jurul orei 20.45, in fata mea, la zece metri, cinci caini comunitari au sarit la un om care avea in jur de 50 de ani. Daca nu erau vreo doi baieti in apropiere sa il ajute, cred ca il muscau si probabil il doborau. Intr-o alta seara au sarit la o femeie cu copilul in brate”.

Galceava pe caini
De inmultirea cainilor vagabonzi sunt vinovati, bineinteles, tot craiovenii, cel putin asa sustin autoritatile. Cele cateva mii de caini (5.000) care isi fac veacul prin cartierele municipiului si pe care Serviciul Public de Salubritate i-a sterilizat si crotaliat nu mai au cum sa se inmulteasca, spun cei de la Serviciul de Salubritate. „Sunt doua surse care cresc vertiginos randurile cainilor fara stapan, care au impanzit orasul. Cei care locuiesc la casa si ii arunca in strada si cei din mediul rural, care ii lasa la ghena de gunoi. Maidanezii nu sunt sterilizati si se inmultesc in voie. Echipele de ecarisaj nu mai fac fata solicitarilor, iar legea nu ne permite sa-i eutanasiem. Mai mult, cei de la blocuri sunt impartiti in tabere: unii care ii hranesc si altii care nu vor sa-i mai vada. Atata timp cat oamenii le dau mancare, comunitarii nu parasesc zona”, a declarat Sorin Ciobanu, directorul Serviciului Public de Salubritate Craiova.

In acest timp, asociatiile pentru protectia cainilor existente in Craiova lupta pentru sterilizarea maidanezilor si pentru sensibilizarea oamenilor cu scopul de a adopta aceste patrupede.

Sursa: Gazeta de Sud

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *