Scolile craiovene lupta pentru steagul verde

1
380
Steagul verde pentru APM Suceava

Dupa ce au primit acum doi ani steagul verde, profesorii si elevii Scolii cu clasele I-VIII nr. 33 Craiova s-au implicat in continuare in diverse actiuni avand ca scop protectia mediului. Vineri, acestia au organizat o „Sesiune interjudeteana de informare privind programul mondial -Eco-Scoala-„.
steagul verde
„A fost o sesiune de informare despre actiunile desfasurate pana acum, dar pe parcursul ei am identificat posibile actiuni in care sa ne implicam pe viitor – o posibila actiune ar fi cea de ecologizare a Parcului -Cornitoiu-. Suntem prima scoala din Dolj care a obtinut steagul verde”, a declarat Ionica Buteica, unul dintre membrii Comitetului Eco-Scoala al unitatii de invatamant, care a explicat ca anul acesta Scoala nr. 33 candideaza pentru a obtine inca o data statutul de eco-scoala si de a pastra steagul verde pe care l-au primit in 2007.

Elevii vor planta copaci

In ultimii doi ani, profesorii, elevii si parintii au actionat in acelasi spirit ecologic ca si inainte, urmarind sa schimbe mentalitatea celor din jur: au alocat o pagina Eco in revista scolii, au desfasurat actiuni de ecologizare a Padurii Bucovat, au colectat hartie si au invatat sa economiseasca apa si energia electrica. In plus, au realizat o expozitie de obiecte obtinute din materiale reciclabile („Fantezie, dibacie”) si una de desene („Prietenii Naturii”). Eco-activitatile cu scop de constientizare a comunitatii despre necesitatea formarii atitudinii si comportamentelor ecologice nu se vor opri insa aici, mai ales ca scoala se afla intr-un parteneriat cu Directia Silvica Craiova. „Marti, de exemplu, vom planta copaci in jurul scolii cu ajutorul elevilor claselor V-VIII”, a adaugat Ionica Buteica.

Ce este steagul verde?

„Steagul Verde” reprezinta premiu-simbol al educatiei pentru mediu, acordat scolilor care implementeaza cu succes programul, un eco-indicator recunoscut pentru educatia privind dezvoltarea durabila si, in acelasi timp, un certificat al performantelor de mediu ale scolilor.

Sursa: Gazeta de Sud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.