Cainii din Brasov, monitorizati prin microcipuri

Adoptii Caini
Toti patrupezii, indiferent daca au stapan sau nu, vor fi identificati si monitorizati cu ajutorul unor microcipuri, printr-un proiect al unei asociatii de protectie a animalelor si al Serviciului Public de Gestiune a Animalelor din Primarie.

Mai mult, proiectul include si construirea unui adapost pentru cainii comunitari, precum si sterilizarea acestora.

„Am primit vizita unei delegatii a fundatiei BDM din Germania, care ne va ajuta in aceasta campanie. Vom incepe identificarea tututor cainilor din oras, pentru a avea o situatie clara. Toti cainii, cu sau fara stapan, vor fi microcipati, iar cei fara stapan vor fi sterilizati. Finantarea va fi asigurata de o firma din Germania care are un program computerizat. Deocamdata totul este in faza de proiect, dar speram sa putem incepe campania de identificare pe 15 mai”, a precizat Cristina Lapis, presedintele Asociatiei „Milioane de prieteni”.

Potrivit sursei citate, firma germana va participa in cadrul acestui proiect cu un sistem computerizat care va oferi informatii stapanilor despre locul in care se afla animalul, acest lucru fiind util in special atunci cand patrupedul se pierde.

Scopul proiectului este de a monitoriza cainii din municipiu si de a reduce numarul cainilor vagabonzi.

Sursa: Evenimentul Zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *