Taxa auto, platita in rate

Participantii la audierea publica pe tema taxei de poluare auto au recomandat Guvernului, printre altele, esalonarea platii taxei, corelarea cuantumului acesteia cu cel platit de alti poluatori si extinderea bazei de impozitare si pentru masinile deja inmatriculate.

Executivul nu este obligat sa tina cont de recomandarile facute de Comisia de Experti a audierii publice pe tema taxei, anunta Mediafax.

Unii dintre depozanti au propus plata taxei strict in functie de gradul de poluare al masinii, stabilit cu ocazia fiecarei inspectii tehnice periodice obligatorii. Altii au propus calcularea taxei avand in vedere intregul ciclu de viata al masinii, producatorul si gradul de rulare.

Altii au sugerat Executivului sa coreleze actul normativ prin care se introduce taxa cu celelalte acte normative deja existente, cerand totodata mecanisme clare de control referitoare la modul de cheltuire a banilor.

Recomandarile au fost transmise, astazi, Guvernului, si constituie o sinteza a punctelor de vedere exprimate de cei 101 cetateni care au participat la audierea publica pe aceasta tema.

Sursa: Evenimentul Zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *