Cainii razboiului din Afganistan

0
237

O echipa de caini care depisteaza bombele este folosita in districtul Arghandab din Afganistan, o zona care este teatrul unor operatiuni sangeroase, intr-o tara devastata de razboi, relateaza Reuters.cainii razboiului

Echipele canine au fost asezate in diferite posturi de lupta din district, o ruta de infiltrare catre Kandahar.

Expertul Jacob Evans si cainele sau de sase ani, Sergentul Muddy, au fost insarcinati sa pazeasca un obiectiv militar din mijlocul campului, o zona unde recent au avut loc lupte intense.

Evans, care are 22 de ani, a ajuns in zona pentru a crea un cerc de dispozitive explozibile. El lucreaza cu Muddy de patru ani si este constient de pericolele din jurul obiectivului.

„Pana acum, unitatea a avut grija de noi, in general suntem sub supravegherea ei si nu imi fac griji prea mari. Eu si cainele meu lucram impreuna de patru ani si intre noi exista un gen de legatura puternica, in sensul ca ne acoperim unul pe altul”, a declarat Evans.

Muddy, care a fost antrenat sa detecteze peste 60 de tipuri de explozibil, ii ridica adesea moralul stapanului sau.

„Ne sustinem unul pe altul. Daca e sa ne gandim ca majoritatea soldatilor aflati aici au caini acasa, e reconfortant sa il am pe Muddy aici. Ii inveseleste si pe soldati”, a mai spus Evans.

„Acesta este un nou tip de forta, toata lumea este entuziasmata de prezenta lui Muddy aici. Un animal, din punct de vedere psihologic, e foarte bun pentru sanatatea oamenilor. I se spune Mud”, a declarat primul locotenent, Christopher Babcock.

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.