Cainii vagabonzi, o problema inca nerezolvata. Medicii veterinari vor primi cate 60 de lei pentru fiecare animal sterilizat

0
533

Administratia pentru Supravegherea Cainilor fara Stapan din Bucuresti va acorda medicilor veterinari cu libera practica cate 60 de lei pentru fiecare animal sterilizat.

Plata se va face numai in cazul in care vor fi incheiate contracte de prestari servicii cu aceasta institutie. Propunerile vizeaza controlul reproductiei cainilor din Capitala. Aceasta hotarare se va regasi pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), iar decizia va prevede totodata ca medicii veterinari sa furnizeze si date despre sterilizarea cainilor cu stapan. Informatiile ce au fost oferite atat de catre medici, cat si de reprezentantii de la Asociatia Chinologica Metropolitana Bucuresti vor fi supuse discutiilor si vor constitui o baza unica de date a tuturor patrupedelor sterilizate din Bucuresti. Procedeul este gratuit pentru persoanele fizice si pentru ONG-uri, iar pentru agentii economici care cer interventia clinicii mobile a Administratiei Cainilor fara Stapan, costul unei interventii de acest gen este de 85 de lei, pret in care sunt incluse capturarea, sterilizarea, identificarea si vaccinarea antirabica. Proiectul municipalitatii nu mai prevede obligativitatea ca toti cei care detin caini si pisici sa isi sterilizeze si sa le implanteze animalelor microcipuri de identificare, asa cum prevederea a fost stipulata in primavara, in cadrul unei dezbateri publice. In plus, s-a renuntat la hotararea prin care persoanele care nu respecta prevederile impuse de lege vor fi amendate cu pana la 700 de lei.

O suta de persoane sunt muscate zilnic de caini
Conform datelor organizatiei „Vier Pfoten”, in acest moment, in Bucuresti, exista peste 30.000 de animale fara stapan, dintre care 10.000 au fost deja sterilizate. „Restul cainilor vagabonzi din Capitala ar putea fi sterilizati intr-un an, in conditiile unui bun management si al unui ritm de lucru sustinut”, au afirmat reprezentantii fundatiei „Vier Pfoten”. Dintr- un sondaj al companiei Gallup Romania a reiesit ca 70% dintre locuitorii Capitalei se declara deranjati de prezenta pe strazi a animalelor fara stapan, iar aproape 90% dintre acestia sunt de parere ca sterilizarea cainilor comunitari este un lucru extrem de important pentru siguranta cetatenilor. Datele statistice ale spitalelor din Bucuresti au aratat ca, zilnic, peste 100 de persoane ajung la medic cu probleme de sanatate, fiind muscati de caini. Organizatiile neguvernamentale estimeaza ca, doar in Bucuresti, sunt peste 30.000 de animale lipsite de supravegherea unui stapan.

Sursa: Gardianul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.