Calarasi: Expozitia colectiva de arte plastice si origami „Anotimpurile copacilor cu povesti”

Calarasi: Expozitia colectiva de arte plastice si origami Anotimpurile copacilor cu povesti
Calarasi: Expozitia colectiva de arte plastice si origami Anotimpurile copacilor cu povesti

Expozitia colectiva de arte plastice si origami Anotimpurile copacilor cu povesti

Vernisajul va avea loc luni, 11 martie 2013, ora 14.00

Gazda: Centrul Cultural Calarasi

Organizator: Art Out

Curator: Laura Lucia Mihalca

Expozitia va fi deschisa in perioada 11-29 martie 2013

            Consiliul Judetean Calarasi, Muzeul Dunarii de Jos Calarasi si Art Out au deosebita placere sa va invite la vernisajul expozitiei de arte plastice si origami Anotimpurile copacilor cu povesti, vernisaj care va avea loc luni, 11 martie 2013, ora 14.00 la sediul Centrului Cultural Calarasi ( str. 1 Decembrie 1918, nr.1).

Expozitia prezinta o invitatie continua la (re)descoperirea naturii, inceputul acesta de primavara fiind doar punctul de plecare. Lucrarile reprezinta un dialog ambivalent cu sinele confruntat mereu cu necesitatea unui raspuns cu privire la interogatiile interioare situate pe axa timpului, intre trecut si prezent.

Expun : Alexandru Gavan, Alexandra Nita, Brandusa Stanciu, Corina Chirila, Emanuela Popa, Iuliana Barbu, Laura Lucia Mihalca, Nicolae Macovei Makovei, Maia Stefana Oprea, Teodora Varzaru.

            « Expozitia “Anotimpurile copacilor cu povesti”, gazduita de Centrul Cultural Calarasi in perioada 11-29 martie 2013 isi propune sa fie o iesire din cotidianul monoton si pe alocuri absurd in care traim si o chemare la meditatie in fata profunzimii naturii, prin care omul devine constient de micimea lui si de necesitatea supunerii in fata legilor.

Primavara este anotimpul in care inteaga natura se trezeste la viata, metamorfozandu-se in tot ceea ce se poate numi “frumos”. Dupa gerul iernii, avem impresia ca toata lumea inconjuratoare se schimba, sub actiunea soarelui, care inverzeste si da viata chiar si celei mai mici particule din Univers.

 

Scopul nostru nu este sa ne limitam la lumea aceasta fizica, ci prin aceasta sa intelegem mai mult, si anume o forta divina, care isi propune sa ne modeleze interiorul, astfel incat acesta sa poata inflori.

Povestea ne duce cu gandul la copilarie, momentul puritatii, al inocentei, care poate fi readus oricand in sufletele noastre printr-un act de vointa puternica.

Natura este plina de povesti, insa noi le ignoram zi de zi, afundandu-ne in problemele vietii, nefiind capabili de bucuria ce ni se ofera in mod natural. Multi dintre noi ardem de dorinta de a realiza “mult”, chiar si in detrimentul frumusetii naturale pe care o putem gasi zilnic in mod gratuit.

Arta reprezinta un mijloc de expresie pentru crearea de valori estetice, iar expozitia nu-si propune nimicirea impactului antropic asupra naturii, ci reluarea unui dialog om-natuar, prin opere vizuale si literare de inalta expresivitate, care sa redea farmecul incontestabil al anotimpurilor povestilor.

Pentru cei care pot privi dincolo de lumea materiala, renasterea naturii reprezinta dorinta lui Dumnezeu cu fiecare dintre noi. Asadar, protejarea naturii nu este numai un raspuns pe care i-L dam unei forte superioare impercetibile, ci si un mod de a ne ferici.

Expozitia invita privitorul sa contemple minunea lumii.  «

Andrei Papadache

Asistent curator al expozitiei

 

Sponsor : Cofetaria Alice

Parteneri :

Asociatia Dialog si Actiune, Asociatia Femeilor Universitare, Asociatia Omnimind, Civicus Romania, Club Nautic Roman, Directia Judeteana Pentru Cultura si Patrimoniu National Calarasi,  Fundatia Ileana Mustatza, Liga Studentilor Romani din Strainatate, Muzeul Dunarii De Jos Calarasi, Primaria Municipiului Calarasi.

Parteneri media : Academiclink, Arhitext, ArtClue, Arte si Meserii, Bucurestii Vechi si Noi, Ceasca de cultura,  e-alarasi.eu, Eco Magazin, Ed-web.com, EgoPhobia, Express de Calarasi, Jurnalul de Calarasi, Modernism, Orasul lui Bucur, Orasul Meu, P(i)lot, Port.ro, PRWave, Radio Romania Cultural, Radio Voces Campi Calarasi, Senso TV, TV Calarasi, Vernisaje.com

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente